Új célt tűztek ki női röplabdázóink

Kuszkó Zsolt vezetőedző elárulta, a Debreceni Egyetem együttese túltette magát azon, hogy nem jutott be a felsőházba.

Egy álommal szegényebbek lettek a DEAC női röpisei, hiszen az alapszakaszt a harmadik helyen zárták, így elszállt az esélyük a feljutásra. Ennek ellenére az élet nem áll meg, hiszen Kuszkó Zsolt tanítványai vasárnap 18 órától a KISTEXT együttesét fogadják a DESOK-ban az alsóház nyitányán. A fővárosiak a pontvadászat első felében a B-csoportban szerepeltek, nyolc meccsükből kettőt megnyertek, hatot pedig elveszítettek, ez a mutató a negyedik pozícióhoz volt elegendő.

“Nem szeretnénk egyik ellenfelünket sem lebecsülni, ennek ellenére kijelenthető, hogy ebben a mezőnyben minden találkozón reális esélyünk lesz a győzelemre. Sajnos a felsőházba nem sikerült bekerülnünk, így most az ötödik hely lebeg a szemünk előtt. Nyilván csalódottak voltunk, hogy nem juthattunk fel az NB I-be, de a lányokkal azt beszéltük meg, hogy új fejezetet akarunk nyitni. Hogy miért úszott el az osztályváltás? Elsősorban mentális okokra vezethető vissza, de gőzerővel dolgozunk ezeknek a kiküszöbölésén. Őszinte leszek, nincs sok információnk a hétvégi vetélytársunkról. Tudjuk, hogy milyen mérleggel zárta az alapszakaszt, ebből kiindulva hasonló játékerőt képviselhet, mint például a Miskolc. Bízom benne, hogy a játékosaim végre azt fogják nyújtani, amire valóban képesek. Amennyiben ez megvalósul, nem lehet probléma” – nyilatkozta Kuszkó Zsolt.

A bokasérüléssel bajlódó Ratkos Petrát még mindig nem vetheti be a vezetőedző, együttesünk egyik kulcsembere jelenleg gyógytornára jár. Petrán kívül a jelek szerint mindegyik játékosára számíthat a trénerünk.

NB II Kelet Alsóház 1. forduló
DEAC-KISTEXT
2021. 02. 21. (vasárnap) 18:00, DESOK – zárt kapuk mögött

Fotók: Papp Attila