Új edzővel érkezik a Barcika

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a legutóbbi két szezonban bajnoki címet szerző Kazincbarcikát látják vendégül a DESOK-ban, az összecsapás vasárnap 18 órakor kezdődik. Ellenfelünket immáron Hollósy László irányítja, a szakember Marek Kardost váltotta a Vegyész kispadján.

Teher alatt nő a pálma: ez a mondás abszolút érvényes lehet a DEAC férfi röplabdacsapatára, hiszen az Extraliga előző fordulójában a friss kupaezüstérmes Kecskemét otthonában vendégeskedett, a hétvégén pedig a címvédő Kazincbarcika érkezik a cívisvárosba. A Vegyész jelenleg a harmadik helyen áll a táblázaton, Fodor Antal tanítványai pedig az ötödik pozícióból várhatják a vasárnapi ütközetet. Együttesünket sérülések tizedelik, sajnos ezúttal sem tudunk teljes kerettel kiállni.

“Be kell ismernünk, hogy nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, ennek ellenére meg szeretnénk nehezíteni a Kazincbarcika dolgát. Sok múlik majd azon, hogy milyenek lesznek a szerváink. Ellenfelünk jó formában van, ezt bizonyítja, hogy elvette a Pénzügyőr veretlenségét. A Vegyész gyors, modern röplabdát játszik” – fogalmazott Hubicska Patrik, aki hozzátette, nehéz dolga lesz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei klubnak, ha ismét meg akarja nyerni a bajnokságot, bár lát erre esélyt.

A Vegyész életében nemrég komoly változás történt: Marek Kardos helyett Hollósy László felel a csapat felkészítéséért. Hollósy debütálása kiválóan sikerült, hiszen együttese 3:0-ra győzte le a Pénzügyőrt.

“Kicsit meglepett az edzőváltás, bár azt is hozzá kell tenni, hogy a kazincbarcikaiak nyerhetőnek tűnő meccseken botlottak. A cserének köszönhetően biztos új impulzust kapnak a játékosok” – mondta 25 éves röplabdázónk.

A Barcikához hasonlóan mi is háromszettes meccset játszottunk az előző fordulóban. Nagy különbség, hogy a DEAC a Kecskemét otthonában 3:0-s vereségbe futott bele.

“Ezen a meccsen is voltak hiányzóink, de ez nem lehet magyarázat az eredményre. A kecskemétiek domináltak a meccsen, végig nekünk kellett futnunk az eredmény után. Kicsit úgy éreztem, hogy nem volt elképzelés a játékunkban” – zárta mondandóját Hubicska Patrik.

NB I Extraliga
DEAC-VRCK
2020. 03. 08. (vasárnap) 18:00, DESOK