Változások a keretben

A pályafutását új helyen folytató Hubicska Patrik jó szívvel fog visszaemlékezni a Debreceni Egyetem alakulatára.

A DEAC férfi röplabdázói a következő idényben is az Extraligában állhatnak rajthoz. Fodor Antal korábban kijelentette, hogy nem tervez nagy változásokat a keretben, szeretné, ha a kulcsemberek maradnának. A vezetőedző elképzelése sajnos nem fog megvalósulni maximálisan, hiszen Csizmadia János és Hubicska Patrik is másik csapatban kezdi meg az új szezont.

Hubicska az előző hónapok során ipari mennyiségben termelte a pontokat csapatunkban, nála többször csak a MAFC-ot erősítő Csoma Krisztián fejezte be sikeresen a támadásokat az egész mezőnyt figyelembe véve. Ennek a produkciónak köszönhetően nem meglepő, hogy a bombázó ázsiója alaposan megnőtt, végül pedig a klubváltás mellett tette le a voksát.

“Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, sok érvet és ellenérvet kellett mérlegelnem. Az is befolyásolta az elhatározásomat, hogy új környezetben kívánom próbára tenni és gyarapítani a tudásomat. Felejthetetlen három évet töltöttem a DEAC-ban, most még nehéz szavakba önteni, hogy milyen élményekkel és emlékekkel gazdagodtam itt. Szeretnék köszönetet mondani Fodor Antalnak, aki maximálisan bízott bennem, és a kezei alatt rengeteget fejlődtem. Szerencsére nem haragban váltunk el egymástól, emiatt sem zárom ki, hogy egyszer majd visszatérek. Az sem mellékes, hogy a csapattársaim a barátaim lettek, velük is tartani akarom a kapcsolatot. Természetesen követni fogom a csapat teljesítményét, ha lesz időm, a DESOK-ba is eljövök szurkolni” – fogalmazott a 26 esztendős röplabdázó, aki elárulta, a napokban dőlhet el, hogy végül melyik gárda ajánlatára bólint rá.

Hubicska és Csizmadia búcsúja mindenképpen érzékeny veszteség, ám annak örülhetünk, hogy a többi meghatározó játékossal dűlőre jutott a vezetőség, így például a rutinos Tóth Andrást is sikerült megtartani.

“Korábban már mondtam Tóni bácsinak, hogy amíg játszom, addig szívesen maradok a DEAC-ban, mivel kiválóan érzem magam itt, emiatt nem kellett sokat gondolkodnom a folytatásról. A szünet az aktív pihenés jegyében zajlik, ugyanis nem hanyagolom el az edzéseket, emellett Nacsa Gáborral szeretnénk a strandröplabda ob-n rajthoz állni” – árulta el a tapasztalt feladó.