Varázslatos győzelmet arattunk!

A Debreceni Egyetem csapata Dunaújvárosban szakította meg a nyeretlenségi szériáját.

A DEAC férfi röplabdázói egy-egy szettet már el tudtak lopni az Extraliga mostani kiírásában, de az első győzelemre egészen szombatig kellett várni. Fodor Antal legénysége szinte felszántotta a pályát (többször reménytelennek tűnő labdát mentett meg) a DKSE csarnokában, így nem érdemtelenül diadalmaskodott 3:1-re.

Vezetőedzőnk ismét számíthatott a rutinos Tóth Andrásra, aki a MAFC elleni összecsapást kihagyta. A 44 esztendős (!) Mészáros Dömötör aktívan kezdte a mérkőzést, míg nálunk Hubicska Patrik vállalta be gyakran a támadások befejezését. Egy jó sáncnak hála 9:7-re vezettünk, ám a folytatásban a játékosok mindkét oldalon gyakran rontottak nyitásokat. Egyre több hiba csúszott a játékunkba, így kinyílt az olló, végül Garrett megoldásával végződött az első szett.

Mészáros pontjával indult a második játszma, majd a minden hájjal megkent újvárosit Hubicska “takarta be” (2:3). 12:12-nél értük utol az ellenfelünket, egy széles ütést követően pedig már hárommal mentünk (15:18), így nem okozott meglepetést, hogy Tomanóczy Tibor már másodszor kért időt. Csizmadia villanásával egyre közelítettünk az egyenlítés felé, végül Hubicska tett pontot a játékrész végére.

Tóth András fifikás megoldását talán még a Fejér megyeiek is megtapsolták a harmadik etapban (6:6). Egy nagyon hosszú labdamenet végén Fazekas járt túl az újvárosiak eszén (11:11). Megint porszemek csúsztak a gépezetünkbe, ennek köszönhetően 14:12-es állásnál Fodor Antal magához hívta a tanítványait. Edzőnk szavai hatásosnak bizonyultak, Bagics remek nyitásával újabb fordulat következett (18:19). Hubicska zárhatta volna le ezt a szakaszt, de néhány centit tévedett (24:24). Az idegek csatáját mi bírtuk jobban, így az már biztossá vált, hogy ponttal térünk haza.

2:1-es vezetésünk tudatában sem dőltünk hátra, bár vetélytársunk sem adta fel a harcot. 20:15-nél talán már sokan készültek az ötödik felvonásra, de ezen a találkozón megint bebizonyítottuk, hogy mekkora akaraterő lakozik bennünk. Ismét kiélezett végjátékban dőlt el a játszma, amelynek a végén mi szereztük meg a 25. pontot, így jöhetett az önfeledt örömtánc a dunaújvárosi parketten.

A debreceniek felejthetetlen estét varázsoltak, a szakmai stábnak és a játékosoknak is óriási gratuláció jár ezért a fantasztikus sikerért!

Extraliga 11. forduló
Dunaújváros – DEAC SNK KFT 1:3 (17, –19, -28, -23)
Dunaújváros. V: Sík, Halász.
DKSE: Garrett 6, Ambrus 4, Boa 12, Mészáros D. 12, Tomanóczy B.5 , Duman 2. Csere: Gebhardt (liberó), Hatvany, Bohnicsek, Majoros. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
DEAC: Tóth A. 6, Bagics 3, Kiss I., Fazekas 6, Hubicska 15, Ádám 3. Csere: Mészáros Z., Nagy A. (liberók), Csizmadia 6. Vezetőedző: Fodor Antal.