Végre ismét bajnoki!

Kuszkó Zsolt vezetőedző elmondta, a Debreceni Egyetem csapata nem tett le az osztályváltásról.

A harmadik pozíciót birtokló DEAC női röplabdázói két hónapos szünetet követően játszhatnak ismét bajnokit. Kuszkó Zsolt együttese a második Kispestet fogadja szombaton 13 órától a DESOK-ban. Az aktuális helyezések mellett azért is nevezhetjük rangadónak az ütközetet, mert mindkét csapat szeretne bejutni a felsőházba.

“Eredetileg ezt a meccset ősszel kellett volna lejátszanunk, de a koronavírus átírta a forgatókönyvet” – nyitotta a beszélgetést a debreceniek vezetőedzője. “Bizakodva várom a találkozót, hiszen amennyiben a lányok a szebbik arcukat mutatják, joggal pályázhatunk a győzelemre. Fontos lesz, hogy a mi kezünkben legyen az irányítás, ha átengedjük a kezdeményezést a fővárosiaknak, azzal a saját dolgunkat nehezítenénk meg. A Kispest már az előző idényben is élcsapatnak számított, így ebből a szempontból nem meglepő az idei teljesítménye. Vetélytársunk abból profitálhat, hogy januárban már két tétmérkőzésen lemérhette, hol is tart jelenleg. Az előző hetek során pörgős edzésekkel próbáltuk megőrizni a formánkat. Sok olyan feladatot végeztek a játékosok, amelyek során maximális koncentrációra volt szükség” – árulta el Kuszkó Zsolt.

Együttesünk tagjai a szezon előtt nem kerteltek, ugyanis kijelentették, hogy a feljutás a céljuk. Vajon a pandémia miatt kialakult bizonytalanság ellenére is bíznak az osztályváltásban?

“Nem tettünk le erről, de most csak arra fókuszálunk, hogy az alapszakaszban az első két hely valamelyikét megszerezzük, hiszen ezzel bekerülnénk a felsőházba. Keményen dolgoznak a csajok a tréningeken, ez egyértelműen pozitívum. Az sem mellékes, hogy a vizsgaidőszak ellenére is minőségi munkát tudtunk végrehajtani” – mutatott rá Kuszkó Zsolt.

A keretünkben némi változás is történt az előző hetekben. Bancsi Judit Budapesten talált munkát, emiatt nem minden tréningen tud jelen lenni. Gáspár Kriszta kétéves kihagyást követően nálunk folytatja a karrierjét, nem elképzelhetetlen, hogy már a hétvégén debütálhat. Tóth Vanessza átigazolási ügye is hamarosan rendeződik, így vele bővülhet a rotációnk.

NB II Kelet A-csoport 8. forduló
DEAC-Kispest SE
2021. 01. 23. (szombat) 13:00, DESOK – zárt kapuk mögött