Veres Bence: bízom a győzelemben

A fiatal röplabdázó szerint a Debreceni Egyetem alakulata nagy hibát követne el, ha leírná a dunaújvárosiakat.

A DEAC férfi röplabdázói vasárnap délután a szezon első hazai bajnokiján a Dunaújvárost látják vendégül a DESOK-ban. Az első forduló során Fodor Antal tanítványai 3:0-s vereségbe futottak bele a címvédő Pénzügyőr otthonában, míg a Fejér megyeiek a MAFC-tól ugyan szettet loptak, de a pontszerzés nem jött össze (1:3). Sokan egyébként úgy kalkulálnak, hogy az idény végén ez a két csapat fog megküzdeni egymással a bennmaradásért, így ebből a szempontból is érdekesnek ígérkezik az ütközet.

“A felkészülés során játszottunk már a dunaújvárosiakkal, azt a meccset 3:2-re nyertük meg. Most is bízom a győzelemben, de nem szabad lebecsülni őket, hiszen nagyon szívósak és kiválóan helyezkednek. Ellenfelünk kerete a nyáron egy kicsit meggyengült, főleg fiatalok kapnak bizonyítási lehetőséget, ebből kifolyólag jó esélyt látok a sikerre. Az előző héten ugyan kikaptunk a Pénzügyőr otthonában, de szerintem tisztességesen helytálltunk. A fővárosban bemutatott játékunkra bátran építhetünk a hétvégén” – fogalmazott Veres Bence.

A 21 éves játékosunk kitett magáért a legutóbbi játéknapon, ugyanis tizenöt pontot termelt, ezzel csapatunk legeredményesebb tagja volt.

“Az igazat megvallva ezzel a teljesítménnyel még magamat is megleptem kicsit. Kellett egy kis idő, mire felvettem a fonalat, de ezt követően jó százalékkal fejeztem be a támadásokat. Pályafutásom során eddig nem sokszor fordult elő, hogy kezdőként jutottam szóhoz a felnőttek között, de igyekeztem élni az eséllyel. A vezetőedző viccesen annyit mondott nekem a meccs után, hogy végre erőből megütöttem a labdákat. Ezzel arra célzott, hogy az edzéseken gyakran ejtésekkel próbálkozom. Bízom benne, hogy a Dunaújváros ellen hasonlóan ponterős játékra leszek képes, bár nyilván a csapat sikere a legfontosabb” – zárta mondandóját Veres.

A DEAC-DKSE bajnokit a szurkolók ingyen tekinthetik meg.

Extraliga 2. forduló
DEAC-DKSE
2021. október 24. (vasárnap) 16:00, DESOK