Visszacsúsztunk a tabellán

A Debreceni Egyetem alakulatára a fehérvári vereség után a Kaposvár vár a negyeddöntőben.

A DEAC férfi röplabdázói a középszakaszt Székesfehérváron zárták szombat este. Ezen a meccsen dőlt el a harmadik hely sorsa, ehhez Fodor Antal legénységének legalább két szettet kellett volna megnyernie.

Szorosan alakult az első szett eleje, majd a hazaiak egy 5-0-s sorozattal meglógtak (12:7). Aztán Marlon pontjával kettőre olvadt a hátrányunk (14:12). Nem sokkal később megint nagy előnyre tettek szert a Fejér vármegyeiek (20:14). A hátralévő időben nem tudtunk fordítani, így ellenfelünk megtette az első lépést a harmadik pozíció felé.

A második játékrészt Pesti Marcell vezérletével 4:0-val indította a MÁV Előre, de a kezdeti sokkon túltettük magunkat (4:4). Néhány perc múlva többek között Gustavo villanásainak hála már kettővel mentünk (7:9). Rendezte a sorait a Fehérvár, emiatt ismét nehezebbé vált a helyzetünk (20:14). Vetélytársunk a második szettlabdáját értékesítette (25:20), ezzel bebiztosította a pontszerzését.

A harmadik periódus nagy csatát tartogatott, az etap derekán Gustavo ászával 11:13-ra módosult az állás. A folytatásban fej fej mellett mentek a csapatok, hol a hazaiak, hol mi vezettünk. Egy fehérvári hiba miatt 21:23 szerepelt az eredményjelzőn, ekkor nagy esély nyílt a szépítésre, ám sajnos a végéig már csak Dávid Zoltán tanítványai szereztek pontokat (25:23).

Ezzel a vereséggel a negyedik helyen zártuk a középszakaszt, így a negyeddöntőben a Kaposvárral találkozunk.

Extraliga-felsőház 6. forduló
MÁV Előre SC-Foxconn-DEAC 3:0 (25:17, 25:20, 25:23)

Fotó: Derencsényi István