Visszavágtunk a Szegednek

A Debreceni Egyetem alakulata újabb sikerével stabilizálta a helyét az élmezőnyben.

A DEAC férfi röplabdacsapata a Szeged otthonában vizitált az Extraliga vasárnapi játéknapján. Fodor Antal tanítványait fűthette a visszavágás vágya, mivel október elején a Tisza-partiak 3:2-re nyertek a DESOK-ban.

Az első szett elején egyik csapat sem tudott egynél nagyobb előnyre szert tenni. Aztán 6:6 után egy 7:1-es sorozatnak köszönhetően megléptünk (7:13). Ez a széria meghatározta a folytatást, mivel ellenfelünk a hátralévő időben nem tudott felzárkózni (17:25).

A második játszma alaphangját egy 5:1-es rohammal adtuk meg, ebben a periódusban Pavliuk három pontja mellett Willian ászát is feljegyezhettük. Aztán a játékrész derekán kissé megakadtunk, ezt a szegediek 7:0-s periódussal büntették meg (17:13). A hajrában főleg Csányi villogott, ennek köszönhetően egyenlített a házigazda (25:17).

A harmadik periódusban sokáig főleg nekünk kellett futnunk az eredmény után, majd többek között Pavliuk két kiváló nyitásának hála fordítottunk (14:17). Ezt követően nem adták fel a harcot a Tisza-partiak, de a végjáték nekünk sikerült jobban, az etapot Bagics Balázs zárta le (21:25).

A negyedik játékrészben lerendeztük a találkozót. Ehhez kellettek Bagics remek szervái, emellett a végéhez közeledve Marlon több demoralizáló blokkal jelentkezett. Kubai légiósunk végül az első meccslabdát is értékesítette, ezzel megszereztük a három pontot (17:25). Ennek a sikernek köszönhetően megőriztük a második helyünket a tabellán.

Extraliga
Vidux-Szegedi RSE-DEAC 1:3 (17:25, 25:17, 21:25, 17:25)