Zárt kapus meccsen javíthatunk

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata pénteken 20 órától a MAFC otthonában lép pályára. A fővárosi klub tájékoztatása szerint a járványügyi helyzet miatt a szurkolók nem tekinthetik meg a helyszínen a mérkőzést.

Fodor Antal legénysége a Kaposvár és a Kecskemét elleni vereséggel nyitotta az Extraligát, a mérleg kozmetikázására a MAFC csarnokában nyílik lehetőség. Nagy Péter tanítványai eddig egy meccset játszottak a mostani szezonban, ezt a Dunaferrel szemben elbukták (1:3).

“Nagyon kevés idő telt el még a bajnoki rajt óta, így nehéz esélylatolgatásokba bocsátkozni” – nyitotta a beszélgetést Hubicska Patrik. “Ellenfelünk kerete a nyáron eléggé átalakult, többek között három bolgár légiós is érkezett. A MAFC egyik húzóembere Csoma Krisztián, aki az előző szezonban a legtöbb pontot termelte az egész mezőnyben. Nyilván fura lesz, hogy nem lesznek nézők a lelátókon, de ettől függetleníteni kell magunkat. Szerintem kiélezett küzdelemben dől majd el, hogy melyik gárda diadalmaskodik. Sajnos több játékos is sérüléssel bajlódik nálunk. Én sem biztos, hogy szerepelhetek, mivel fáj a vállam. Kedden voltam gyógytornásznál, aki nem ajánlotta, hogy pályára lépjek” – tudtuk meg a 25 esztendős röplabdázótól.

Az első két fordulóban nem tudtunk szettet nyerni, bár mind a Kaposvár otthonában, mind a kecskemétiekkel vívott összecsapáson ettől egy hajszál választott el minket a második játszmában.

“A Kecskemét elleni találkozót visszanéztük, és kiderült, hogy jogosan reklamáltunk, ugyanis egy rossz bírói döntés miatt nem egyenlíthettünk. Úgy érzem, az eddigi meccseken nem tudtunk végig koncentrálni, ebben fejlődnünk kell, valamint a csapatösszhangban is látok lehetőséget az előrelépésre. A nyitásfogadásaink jól működtek, ezt támasztja alá, hogy kevés ászt ünnepelhettek a riválisaink” – zárta mondandóját Hubicska Patrik.

Extraliga 3. forduló
MAFC-BME-DEAC
2020. 10. 02. (péntek) 20:00, Vasas Folyondár Jobb Pálya (zárt kapuk mögött)

Fotók: Kovács Anikó