Zsinórban a harmadik győzelmünket arattuk

A Debreceni Egyetem alakulata ezúttal a fővárosban bizonyította, hogy kiváló formában van.

A DEAC férfi röplabdázói a KISTEXT elleni 3:0-s vereséggel nyitották az Extraliga kvalifikáló körét. A március közepén megrendezett mérkőzésen Fodor Antal tanítványai a hibáikkal jócskán megkönnyítették az ellenfél dolgát, de húsvét első napján lehetőség nyílt a visszavágásra. Szerencsére Hubicskáék éltek is a sansszal, ezzel zsinórban harmadik győzelmüket ünnepelhették.

Chamone vezérletével jobban kapta el a rajtot ellenfelünk (6:4), majd a rossz döntéseinknek hála még nagyobb lett a hátrányunk (12:7), így jöhetett Fodor Antal időkérése. Eleinte úgy tűnt, hogy tudtuk rendezni a sorokat, hiszen egy 3:0-s szériával folytattuk a meccset, de a KISTEXT nem akarta kiengedni a kezéből a vezetést. Megint Chamone villant meg, ezzel 21:19-re módosult az eredmény, de nem sokkal később a csereként beszálló Magyar Tamás nagyszerű blokkjának hála már mi mentünk kettővel (21:23). Magyar ismét előrukkolt egy kiváló sánccal, amivel behúztuk az első szettet.

A második játékrészben Fazekas és Hubicska neve mellé is beírhattunk egy-egy ászt, majd zsinórban három egységet termeltünk (6:9). Magyar továbbra is hatékonyan dolgozott a hálónál. 18:20 szerepelt a táblán, amikor vezetőedzőnk magához hívta a fiait. Ezúttal is hatottak Fodor Antal tanácsai, amit alátámaszt, hogy a periódust 5:0-s futással nyertük meg.

A harmadik felvonás első perceiben egyik gárda sem tudott komolyabb fórra szert tenni. A “libikókából” Bagics vezérletével mi jöttünk ki jobban (10:14). Vetélytársunk nem adta fel a harcot, többször kiradírozta a hátrányát, de ezekre a feltámadásokra rendre volt válaszunk. A hajrában is megfelelően koncentráltunk, végül Hubicska Patrik varrta el a szálakat.

Együttesünk ennek a diadalnak hála fellépett a tabella második helyére. Tóth Andrásék szerdán 20 órától a sereghajtó Dágot fogadják.

Extraliga kvalifikáló kör 6. forduló
KISTEXT-DEAC 0:3 (22:25, 18:25, 21:25)

A tabella: