Befejezték a tavaszi szezont férfi teniszezőink

Az idei évben a DEAC férfi teniszcsapata a Debreceni Sportcentrummal közösen vágott neki a sorozatnak, azzal a céllal, hogy mindkét osztályt megnyerve egy-egy szinttel feljebb jusson az országos csapatbajnokságban.

A II. osztályú gárdánk tavasszal hét mérkőzésen szerepelt és hat győzelem mellett egy vereséggel zárt. Ezzel a teljesítménnyel a felsőházba jutottunk, és ősszel reális esélyünk van, hogy kiharcoljuk a csoportgyőzelmet. Egyetlen vereségünket idegenben 5/4 arányban szenvedtük el, míg másik két felsőházi csoportellenfelünket 6/3-ra, illetve 9/0-ra vertük. A felsőházban a körbeverések miatt két csapatnak 1-1, másik két csapatnak 2-2 győzelme van. Ha sikerül megszerezni a csoportgyőzelmet, akkor a rájátszásba kerülünk, ahol egy másik csoport győztesével egy mérkőzésen dől el a feljutás. A csapatba fokozatosan építjük be a fiatalokat, illetve számítunk a DSC igazolt játékosaira is.

A III. osztályú csapatunk hat találkozón szerepelt, és veretlenül zárta a küzdelmeket. Ősszel teljes forduló lesz és újabb hat mérkőzés vár ránk, az így kialakuló sorrendben az első helyen végző csapat automatikusan feljut a II. osztályba. A csoport második helyén Gyöngyös csapata áll, őket hazai pályán 6/3-ra győztük le, várhatóan ennek a találkozónak a visszavágója fog dönteni a feljutásról. Ebben a csapatban még több lehetőséget kaptak utánpótláskorú fiataljaink, valamint egyetemistáink, akik tanulás mellett vállalják a mérkőzéseket.

Az őszi fordulókat szeptemberben rendezik, addig is játékosaink egyéni versenyeken készülnek. Ezen a héten siketlimpiai bajnokunk Máthé Gábor Görögországban a siket Európa Bajnokságon szerepel, míg utánpótláskorú játékosaink Balatonboglárra utaznak Vidékbajnokságra. Jövő héten a Magyar Orvos Bajnokságon képviselik a DEAC színeit mind női, mind férfi teniszezőink. Augusztus végén pedig Gyulán, a Komjátszeghy emlékversennyel zárjuk a felkészülést az őszi idényre.

Bellér Gábor