Érmes helyezések az orvosbajnokságon

A DEAC teniszezői minden évben nagy számban és eredményesen vesznek részt a magyar orvosbajnokságon. Az idén 37. alkalommal rendezett eseménynek Kecskemét adott otthont.

A versenyzők több számban indulhattak nyílt és korosztályos, egyéni, páros és vegyespáros kategóriákban. Külön indulhattak a medikusok, illetve „civil” számban a nem orvos hozzátartozók. A versenyzőknek nemcsak egymással, de a nagy hőséggel is meg kellett küzdeniük. Szerencsére azonban helyszínen lévő orvoskollégáknak ezúttal senkit nem kellett elsősegélyben részesíteni.

A hölgyek között Bágyi Kinga évek óta szállítja az érméket, ezúttal a +40-es korosztályban szerzett aranyérmet. Ugyanitt ifijátékosunk édesanyja, Czipa Emese bronzérmes lett. A +65 éveseknél Péterffy Erzsébet szerzett bronzot, míg a medikusok között Punyi Anna megvédte címét és bajnok lett.

A fiúk között Szentkirályi Péter az igazolt versenyzők számára indított nyílt kategóriában 3. lett, saját korosztályában szintén bronzot gyűjtött. A DEAC Old Boys játékosa, Orosz László a +50 és a +55 korosztályban indulva harmadik helyezést ért el, +65-ben pedig Géczy Béla, a már nem ifikorú játékostársunk édesapja lett harmadik. Szentkirályi István, a DEAC legidősebb igazolt sportolója, a vívószakosztály tagja +75-ös korosztályban első lett, ugyanitt Vitályos Iván harmadik. A hozzátartozók közül Bányai Benedek aranyérmet szerzett.

Párosban a Bágyi-Punyi páros a civil vegyespárosok közé kapott besorolást és ért el második helyezést, ugyanitt a Czipa-Bányai anya-fia páros 3. lett. A fiú civil párosok között Szentkirályi Péter fiával, Szabolccsal lett második.

A vegyes párosok +45-ös kategóriában a Bágyi-Orosz kettős 3. lett, ezen felül a férfi párosok +75-ben Vitályos Iván első, Szentkirályi István második helyen végzett.

Ezúton is köszönjük a verseny szervezését Kollár Lászlónak és feleségének, az Orvos Tenisz Teniszezők Társaságának elnökének, Pethes Ákosnak, illetve versenybírónak, Droppa Erikának.

Szentkirályi Péter