Teniszes sikerek

Bár a felnőtt férfi csapatbajnokság tavaszi fordulója májusban véget ért, és csak szeptemberben folytatódnak a versenyek a női (Extraliga) és férfi teniszezők (II. és III. osztály) számára, a felkészülés nem állt meg az elmúlt hetekben sem, és több versenyen mérettettek meg a DEAC játékosai. A júniusi és júliusi eredményekről következik egy rövid összegzés.

Korosztályos Vidékbajnokság

Június második felében Balatonbogláron rendezték a korosztályos Vidékbajnokságot, ahol a Budapesten kívüli egyesületek utánpótláskorú játékosai mérték össze tudásukat nemenként négy-négy korosztályban (12, 14, 16, 18 éven aluli) és három-három versenyszámban (egyéni, páros és csapat). Ugyan a DEAC csak három csapatot indított (L18, F16 és F18), a legtöbb egyéni és páros versenyen képviseltette magát. Dobogós helyezést ért el Bencző Balázs (F18 páros III. hely), Varga Ákos (F16 páros II. hely) és Péter Lili, aki L14 párosban vidékbajnok lett. Az egyesületi pontversenyben 44 klub közül a 8. helyen végzett a DEAC. Bányai Benedek, Bencző Balázs, Szentkirályi Szabolcs és Varga Ákos a felnőtt csapatban idén tavasszal mutatkoztak be és számos győzelemmel segítették a II. és III. osztályú csapatot.

A vidékbajnokság érmesei: Varga Ákos, Péter Lili és Bencző Balázs

A DEAC teniszezőinek további eredményei:

L12: Varga Adél 1. forduló,

L12 páros: Varga Adél negyeddöntő,

L14: Bányai Boglárka 2. forduló,

L14: Péter Lili 2. forduló,

L14 páros: Bányai Boglárka 2. forduló,

L18: Németh Szofi 1. forduló,

L18: Ölveti Natália 1. forduló,

F14: Ősz Pál György 2. forduló,

F14 páros: Ősz Pál György negyeddöntő,

F16: Szentkirályi Szabolcs 2. forduló,

F16: Varga Ákos 2. forduló,

F16: Bányai Benedek nyolcaddöntő,

F16 páros: Bányai Benedek negyeddöntő,

F16 páros: Szentkirályi Szabolcs negyeddöntő,

F18: Bencző Balázs negyeddöntő.

Országos Orvos Teniszbajnokság

Június végén Budapesten, immár 36. alkalommal rendezték meg a magyar orvosok teniszbajnokságát. Az orvosok nyílt és korosztályos bontásban, egyéniben, párosban, vegyes párosban illetve hozzátartozóikkal szintén párban indulhatnak. Továbbá az orvostanhallgatók is szerepelnek külön, számukra kiírt versenyszámban, így rengeteg alkalom nyílik a megmérettetésre. A klubunk játékosai rendszeresen szép sikereket értek el az elmúlt évek versenyein és nem volt ez másként idén sem.

A hölgyeknél orvos világbajnokunk, dr. Bágyi Kinga egyéniben 50+ korosztályban és vegyes párosban is első helyezést ért el.

A hallgatók között Punyi Anna a Debreceni Egyetem elsőéves fogorvostan-hallgatója, a DEAC női csapatának éljátékosa szintén első lett.

A férfiak között az OB II-es csapatunk doyenje, dr. Szentkirályi Péter nyílt egyéni versenyszámban második, míg saját korosztályában (45+) első helyezést ért el. Civil párosban a fiával (Szentkirályi Szabolccsal, az OB III-as csapat tagjával) első, civil vegyes párosban feleségével harmadik lett. A DEAC öregfiúk csapatát erősítő dr. Orosz László 50+ korosztályban második, 55+ korosztályban első, párosban szintén első helyet ért el.

Szenior Vidékbajnokság

Július első hétvégéjén rendezték Debrecenben a Szenior Vidékbajnokságot, ahol összesen 23 versenyszámban léptek pályára a 30 évesnél idősebb játékosok. Az egyéni mellett páros és vegyes páros számok várták az indulókat. A DEAC OB III-as csapatából harmadik helyezést ért el Milbik Kálmán 30+ párosban, a DEAC öregfiúkat erősítő Kertész Attila szintén harmadik lett 50+ egyéniben, míg a szuperligás női csapat játékos-edzője Dr. Bágyi Kinga minden éremből gyűjtött: megnyerte a 45+ egyénit; második lett 30+ párosban és bronzérmet vihetett haza 30+ vegyes párosban.

Minimelts Kupa, Gyula

A 15 esztendős Varga Ákos egy gyulai felnőtt versenyen lépett pályára az elmúlt hétvégén. A korosztályos Vidékbajnokság ezüstérme után, ezúttal a felnőttek mezőnyében állhatott dobogóra. Egy békéscsabai játékos legyőzése után, a negyeddöntőben a 4. kiemelt, gyulai játékosnál is jobbnak bizonyult és csak a végső győztes tudta megállítani az elődöntőben. Az itt szerzett pontokkal négy helyet lép előre a házi rangsorban, amely majd az őszi csapatbajnokságon fogja meghatározni a DEAC játékosok sorrendjét.

Bellér Gábor