Dobogós helyezések az országos tornabajnokságon

Hétvégén Budapesten rendezték meg az országos utánpótlás tornabajnokság második fordulóját, amelyen ismét jól szerepeltek a DEAC versenyzői. Ezúttal külön értékelték a fővárosi és a vidéki indulók eredményét.

Gyermek haladó kategóriában két tehetséges tornászunkért, Kovács Árminért és Farkas Mátéért szoríthattunk. Előbbi versenyzőnk legutóbb is szépen teljesített, most pedig már a dobogó második fokára állhatott fel. Tovább gyarapította pontjai számát, ennek köszönhetően előrébb lépett egyéni összetettben is. Kiemelkedő volt korláton, itt a 46 versenyző közül a második legjobb teljesítmény nyújtotta a pontozóbírók döntése alapján. Társa, Farkas Máté is sokat fejlődött, és a negyedik helyet szerezte meg, gyűrűgyakorlata kimondottan jól sikerült. Mind a ketten bónuszelemeket is bemutattak a hat szeren.

Farkas Máté és Kovács Ármin edzőjükkel, Lakatos Istvánnal

Gyermek kezdő kategóriában két kerettel indult a DEAC a vidékbajnokságon, és az egyik csapatunk a harmadik helyen végzett, ami hatalmas eredménynek számít, így érhetően nagy volt az öröm a debrecenieknél. A másik gárda több tagjának ez volt az első tornaversenye, ezért számukra elsősorban a tapasztalatszerzésről szólt a rendezvény.

A vidékbajnokság bronzérmes csapata, a DEAC

Egyéniben Varga Kristóf remekelt, gyakorlatait magas szinten mutatta be, amit a bírók is értékeltek, ennek köszönhetően a második helyet szerezte meg 70 induló közül. Dusa Máté a 10., míg Tóth Benedek a 14. lett.

Összességében elmondható, hogy jól sikerült a hétvége tornászaink számára. A DEAC minden tagja jobb eredményt ért el, mint az első fordulóban, vagyis folyamatosan fejlődnek a gyerekek. Tizenhét klub közül a DEAC „A” csapata összesítésben a 6. helyen végzett.

Felkészítő edzők: Lakatos István, Gyéresi Dávid és Szabó Norbert. Gratulálunk mindenkinek!

A következő megmérettetés május elején lesz, szintén Budapesten.

Eredmények, országos vidékbajnokság
Gyermek haladó korosztály
Egyéni verseny: 2. Kovács Ármin, 4. Farkas Máté

Gyermek kezdő korosztály, országos vidékbajnokság:
DEAC „A” csapat 3. helyezés: Bodogán Benett, Györfi Milán, Dusa Máté, Páll Botond, Tóth Benedek Varga Kristóf
DEAC „B” csapat 9. helyezés: Nasaleán-Kiss Olivér, Mándy Gergő Milán, Törő Valter, Nagy Balázs, Pálfi Dávid, Pálfy Máté

Egyéni verseny: 2. Varga Kristóf 10. Dusa Máté 14. Tóth Benedek 25. Páll Botond 33. Bodogán Benett 34. Györfi Milán, 36. Mándy Gergő Milán, 47. Nasaleán-Kiss Olivér, 51. Törő Valter, 52. Nagy Balázs, 62. Pálfy Máté, 64. Pálfi Dávid

Gyermek kezdő csapatbajnokság 2. fordulójának összesített eredménye: DEAC „A” csapat 6. helyezés, DEAC „B” csapat 14. helyezés