Egy olimpiai bajnokkal is találkozhattak a DEAC tornászai

A Magyar Torna Szövetség szakmai továbbképzést szervezett az edzők és az utánpótlás számára. Az eseményen részt vettek a Debreceni Egyetem versenyzői is.

A Láng Géza – aki az FTC-nél dolgozik, több válogatott tornász nevelőedzője volt – által vezetett edzőtábort Tatán, az Olimpiai Központban rendezték, és a DEAC tornászai közül öten kaptak meghívást. A debreceni gyerekeket Lakatos István szakosztályvezető, valamint Gyéresi Dávid, a Debreceni Egyetem hallgatója – és egyben a tornacsapat egyik edzője – kísérte el a vizek városába, ahol nagyon hasznos és sikeres volt a szakmai továbbképzés mindenki számára.

Minden nap két edzés volt a programban, délelőtt három és fél órát, délután három órát töltöttek a gyerekek a teremeben – számolt be Lakatos István. – A foglalkozásokon Láng Géza megkövetelte, hogy mindenki teljes erőbedobással dolgozzon. A korosztálynak megfelelően erőfejlesztő játékos feladatot is kaptak a srácok, akik nagyon élvezték a kihívásokat. Az elemek tanulása során kiemelt hangsúlyt kapott a tornászos testtartás. Az edzések végén pedig egyórás „kör” erősítés volt, amelyen minden izomcsoport meg lett dolgoztatva.”

A DEAC tornászai közül Láng Géza kiemelte Kovács Ármin tehetségét, sokszor vele mutattatta be a gyakorlatokat, mert technikailag ő tudta legjobban kivitelezni a feladatokat, de Varga Kristófot is sokszor megdicsérte az elegáns végrehajtás miatt. A szakember Tóth Benedek Attila, Bodogán Benett és Dusa Máté munkáját is pozitívan értékelte.

Nem csak az edzésről szólt a tábor. A gyerekek megismerkedtek Tata nevezetességeivel, és az uszodába is többször ellátogattak.

Hatalmas öröm és meglepetés volt a tábor résztvevőinek, hogy az olimpiai, a háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok, Berki Krisztián meglátogatta őket és egy teljes délelőtti edzést végignézett, segítette gyerekeket a feladatok kivitelezésében. A srácok hatalmas élménnyel gazdagodtak, nem maradt el természetesen a közös fényképezés, illetve az autogram begyűjtése sem.