Országos bajnokságon jártak a DEAC fiú tornászai

Hétvégén a Magyar Torna Szövetség Budapesten rendezett versenyt az utánpótlás korosztály számára. A DEAC kis tornászai haladó és kezdő kategóriában mérhették meg tudásukat.

Gyermek haladó korcsoportban 41 versenyző indult, köztük az FTC és a KSI tehetségei is. A DEAC-tól Kovács Ármin nagyon szép és magas technikai kivitelezéssel mutatta be gyakorlatait, és ezzel a 11. helyet szerezte meg. Mind a hat szeren két bónuszelemet mutatott be, a versenybírók nem egyszer kilenc pont fölött értékelték a gyakorlatát. Ugyanebben a számban a másik indulónk, Farkas Máté is szépen szerepelt, és a 23. helyet szerezte meg.

A gyermek kezdő kategóriában a vírushelyzet miatt a tervezett kettő helyett csak egy csapattal tudott a DEAC indulni. A versenyen 15 egyesület képviseltette magát, a debreceni tornászok végül a 8. helyen végeztek.

Egyéniben Dusa Máté volt a legeredményesebb a 32. helyével (96 induló közül), őt követte Varga Kristóf, aki ötszázad pont különbséggel a 34. lett. Utóbbi tornászunk tudása alapján előrébb végezhetett volna, sajnos azonban az egyik szeren rontott.

Nagyon szoros volt a mezőny, pontszámban minimális különbségek alakultak ki az indulók között – mondta Lakatos István, a DEAC tornaszakosztály vezetője. – Versenyzőink bónuszelemmel mutatták be gyakorlataikat, de nagy volt az izgalom, így néhány hiba becsúszott. Tavaly kevés versenyt rendezett a szövetség, így a kicsik még nem szereztek kellő tapasztalatot éles helyzetekben” – zárta Lakatos István.

A versenyre való felkészítésben részt vevő edzők: Lakatos István, Gyéresi Dávid és Szabó Norbert.

A DEAC fiú tornászai számára a következő megmérettetés április végén lesz, szintén Budapesten.

Eredmények:

Gyermek haladó korosztály, egyéni verseny: 11. Kovács Ármin, 23. Farkas Máté

Gyermek kezdő korosztály, csapatverseny, 8. helyezés: Bodogán Benett, Györfi Milán, Dusa Máté, Páll Botond, Tóth Benedek Varga Kristóf

Egyéni: 32. Dusa Máté, 34. Varga Kristóf, 46. Györfi Milán, 47. Páll Botond, 51. Tóth Benedek, 52. Bodogán Benett