Szilágyi Nikolett készülhet a világbajnokságra

A DEAC tornásza talajon bronzéremmel zárta hétvégén a felnőtt országos bajnokságot, de még ennél is örömtelibb hír, hogy szerepel a magyar válogatott vb-re utazó keretében.

Hétvégén Budapesten, a Központi Tornacsarnokban rendezték a tornászok felnőtt országos bajnokságát, amelynek első napján a DEAC versenyzője, Szilágyi Nikolett összetettben az ötödik helyen végzett, emellett minden szeren kiharcolta a részvételt a vasárnapi döntőkre.

A finálékban tömött lelátók előtt mutatták be gyakorlataikat a tornászok, akiknek ez volt az utolsó versenye a szeptember 30. és október 8. között rendezendő antwerpeni olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt. Szilágyi Nikolett talajon érte el a legjobb eredményt, itt ugyanis 12.300-as pontszámmal a harmadik helyen zárt. Gerendán (11.800) és ugráson (12.250) ötödik lett, felemáskorláton (11.000) hatodik.

Az ob után Draskóczy Imre, a női tornászok szövetségi kapitánya kihirdette a vb-re utazó keretet, és ebben szerepel Szilágyi Nikolett is, aki ezzel az idei év egyik legfontosabb célkitűzését már teljesítette. Versenyzőnk az elmúlt hetekben vírusos megbetegedéssel bajlódott, ami legyengítette, ezt figyelembe véve is dicséretes az országos bajnokságon elért eredménye.