Ügyesek voltak a DEAC kis tornászai az országos bajnokságon

A Magyar Torna Szövetség az utánpótlás-korosztály számára rendezett egyéni és csapatversenyt.

A vírushelyzet miatt csak kétfordulós versenysorozattal rendezték meg a tornászok utánpótlás-csapatbajnokságát Budapesten. A legkisebb korosztályban, vagyis a gyermek kezdő kategóriában 14 klub vett részt. A DEAC két csapattal indult, sajnos betegségek miatt több ügyes versenyző nem tudott részt venni a viadalon, amelyen az A-csapatunk 13. lett, míg a B-csapat az előkelő 9. helyet szerezte meg (csak két vidéki egyesület előzte meg, a többiek mind budapestiek voltak).

Gyermek haladó korosztályban egyéni versenyzőként indultak a tornászaink. Szép gyakorlatokat mutatott be Kovács Ármin, aki egy nagyon erős mezőnyben, eggyel idősebbek között a 19. helyezést érte el.

Kovács Ármin az edzéseken nagyon szorgalmasan, kitartóan, céltudatosan végzi a munkáját – fogalmazott a DEAC tornaszakosztály vezetője, Lakatos István. – A következő évben remélhetőleg bekerülhet a tizenkettes mezőnybe, és részt vehet a Kis Mesterfokú Bajnokságon.”

Lakatos Istvántól megtudtuk továbbá, hogy a hétvégi eseményen kihirdették az online tornaverseny eredményeit is. Az V. korcsoportban a legfiatalabb versenyzők között Varga Kristóf nagyon jól teljesített, gimnasztika gyakorlatban az ötödik, kézállásban negyedik, míg ülőtartásban szintén negyedik lett. Csapattársa, Ágoston Balázs pedig fekvőtámaszban karhajlítás és nyújtás feladatban a hetedik helyezést érte el.

Az online tornaverseny IV. korcsoportjában Kovács Ármin kiemelkedően teljesített, a dobogó harmadik fokára kétszer is felállhatott.

A DEAC tornaszakosztály versenyzői vidéki viszonylatban összességében jól szerepeltek, és már a következő évi versenyekre készülnek.

Felkészítő edzők: Ladányi Zoltán, Lakatos István, Lada Krisztina, Gyéresi Dávid, Cseh Viktória.

Eredmények
Gyermek kezdő korosztály
9. helyezés DEAC B-csapata: Csonka Marcell, Tóth Benedek Attila, Györfi Milán, Dusa Máté, Kártik László Dorián, Varga Kristóf
13. helyezés DEAC A-csapata: Törő Valter, Krakkó Ádám, Szénási Norbert, Páll Botond, Bereczki Boldizsár
Egyéni verseny: 32. Varga Kristóf, 51. Dusa Máté 52. Csonka Marcell 53. Kártik László Dorián 62. Györfi Milán, 63. Tóth Benedek Attila, 79. Páll Botond, 80. Szénási Norbert és Bereczki Boldizsár
85. Krakkó Ádám, 86. Törő Valter

Gyermek haladó korosztály
Egyéni verseny: 19. Kovács Ármin, 32. Farkas Máté, 36. Szabó Attila, 37. Czövek Dávid Ábel

Gratulálunk mindenkinek!