2021 legjobb pillanatai – őszi szezon

Fiatal labdarúgóink számtalan emlékezetes őszi mérkőzése közül ezúttal öt találkozót választottunk ki.

Év végi visszatekintő sorozatunk második részében az őszi szezon kerül terítékre, növendékeink pedig ezúttal sem könnyítették meg a dolgunkat, hiszen számtalan felemelő, sokáig emlékezetes pillanatot okoztak szüleiknek és szurkolóiknak.

Éllovast vert U15-ös csapatunk

Nem csupán kronológiai sorrendben kívánkozik listánk élére a szeptemberi ütközet, amikor Kovács Krisztián tanítványai Szombathelyen vendégszerepeltek. Az előző fordulóban már átszakadt a gát, fiataljaink 4–3-ra legyőzték a Kaposvár együttesét, s a listavezető Illés Akadémiát is sikerült meglepnünk, lendületesen, szervezetten, fegyelmezetten futballoztunk, szépen felépített támadásokat vezettünk. A 34. percben góllá érett a jó játék, Szilágyi húsz méterről lőtte ki a rövid alsót, de hamar elolvadt az előny, egy beadást követően egyenlítettek a szombathelyiek. A fordulás után sokáig a mezőnyben zajlott a játék, ám húsz perccel a vége előtt a játékvezető büntetőt ítélt, melyet Kozma Bence higgadtan értékesített. A hazaiak próbáltak ugyan egyenlíteni, de a srácok biztosan őrizték előnyüket, így hatalmas bravúrt végrehajtva 2–1-es győzelmet arattak az éllovas otthonában.

Hatot számoltak a Kecskemétre U16-osaink

A lelátók megteltek, a kezdésre még a nap is kisütött, az első találatra pedig mindössze öt percet kellett várnunk, ekkor Varga Dániel indította a leshatárról kilépő Schneider Ádámot, aki higgadtan gólra váltotta ziccerét. Bárány Bogát előbb még célt tévesztett, nem sokkal később már jobb megoldást választott, életerős lövése utat talált a bal alsóba, ezzel megduplázta előnyét csapatunk. A fordulás után sem változott a játék képe, a mieink a legszebb arcukat mutatták, labdabiztos játék, kombinatív támadások és szervezett védekezés jellemezte Mester Norbert együttesét. A harmadik debreceni gól végleg megroppantotta az előzetesen esélyesebbnek tartott kecskemétieket, az 51. percben Bárány Bogát fordult le emberéről, majd a hosszú alsóba bombázott. Futószalagon érkeztek a hazai helyzetek, s a negyedik találat sem váratott sokat magára, egy szépségdíjas támadás végén Incze Dénes lépett ki, majd higgadtan a bal alsóba gurított. Fiataljaink a hajrában sem spóroltak az energiával, Pirka Tamás például a tizenhatos előteréből, klasszisokat idézve emelt a léc alá, megszerezve a DEAC ötödik találatát, a 6–0-s végeredményt Kecskés Martin állította be.

Gáláztak U13-as fiataljaink az SBTC ellen

Előzetesen kiegyenlített mérkőzésre volt kilátás, mégis sokkal jobban kezdtek a mieink, a 4. percben előbb Toka Boldizsár lövését védte a kapus bravúrral, majd a kipattanót Varga Ádám gyűjtötte össze és éles szögből a hosszú alsóba lőtt. A második negyedbe lépve Sárközi Ádám szerzett labdát a középpályán, majd Berkit indította, támadónk pedig megduplázta előnyünket. A folytatásban is magasan letámadtunk, többször is sikerült megzavarnunk az SBTC védelmét, a félidő vége előtt pedig egy ilyen szituációból újabb két gólt szereztünk, előbb Sárközi a bal felsőbe, majd Pósán a bal alsóba lőtt. A fordulás után Dékán Donát és Becze Máté is betalálhatott volna, ám végül Tömöri járt sikerrel, aki a harmadik szünet előtt közvetlenül növelte ötgólosra előnyünket. Az utolsó húsz perc során is futószalagon jöttek a szebbnél szebb próbálkozások, Lóczi Lehel két góljával pedig kialakult a 7–0-s végeredmény. Szabó János alakulata a játék minden elemében felülmúlta riválisát, a látottak alapján ilyen arányban is teljesen megérdemelt debreceni győzelemmel zárult a mérkőzés.

Átszakadt a gát, U14-eseink legyőzték a Nyíregyházát

November elején Nyíregyházán vendégszerepeltek Takács Tamás legényei, riválisunk játékerejéről pedig sokat elárul, hogy azt a BVSC-t hét góllal győzték le, amelytől a mieink tizenegyet kaptak. A labdarúgásban azonban nincsen lehetetlen… Az első félidőben  többnyire a mezőnyben zajlott a játék, így szinte a semmiből szerzett vezetést a Szpari a 34. percben, amikor Bartha Tibor ívelt lövése Varga Máté felett utat talált a hosszúba. A folytatásban a mieink előtt is adódtak lehetőségek, s bár a szünet előtt nem sikerült egyenlítenünk, az egygólos hátrány nem tűnt ledolgozhatatlannak. Mint később kiderült, nem is volt az, hiszen a fordulás után magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak fiataljaink, félórával a vége előtt pedig az egyenlítés is összejött, egy szöglet után Barna Szabolcs látványos sarkazással szerzett gólt. A hazaiakat alaposan megfogta a debreceni találat, a mieink ugyanakkor új erőre kaptak attól, hogy végre megtört a jég, s három perccel később már a DEAC vezetett, Molnár Gergely kiugratását követően Barna emelte át a labdát a kimozduló Ress Bence felett. U14-es együttesünk 2–1-es bravúrgyőzelmet aratott Nyíregyházán, a Kecskemét után második csapatként tudtunk nyerni a szabolcsiak otthonában.

Béke góljával rangadót nyert U17-es csapatunk

Csúcsrangadót rendeztek november első hétvégéjén a regionális U17-es bajnokságban, az elsőségért harcoló három csapat közül ugyanis kettő egymás ellen zárta az őszi szezont, fiataljaink a Tarpát látták vendégül a Sportcampuson. Sokáig egyik csapat sem vállalt túlzott kockázatot, ám a játékrész végéhez közeledve egyre nagyobb energiákat mozgósítottunk a gólszerzés érdekében, pontrúgások és szélről érkező beadások után is veszélyeztettünk, a tarpai hálóőr egy alkalommal nagy bravúrral tolta ki a labdát a léc alól. A 37. percben azonban már ő is tehetetlen volt, egy szöglet után Béke Tamás elé került a lecsorgó, aki szép mozdulattal kilőtte a hosszú alsót, vezetést szerezve csapatának. A fordulás után érhető módon a hátrányban játszó tarpaiak vették át az irányítást, egyre több lehetőséget alakított ki riválisunk, ám a védelem jól állta a sarat, többször is szögletre mentettünk. Ment előre, próbálkozott becsülettel a Tarpa, de fiataljaink foggal-körömmel védekeztek az utolsó percekben, s végül sikerült megőrizniük egygólos előnyüket a lefújásig. Urbin Péter együttese nagy skalpot gyűjtött be, így U17-eseink a tabella éléről várhatják a regionális bajnokság tavaszi folytatását.