Hoztuk a kötelezőt, maradt a veretlenség

Végig fölényben játszott U16-os csapatunk, a sok helyzetből a második félidőben Drága Kevin és Szabó Csanád kettőt értékesített és győztük le az Egert.

Nem pihenhettek sokat Rácsai Lajos tanítványai a BVSC elleni győzelem után, ugyanis szerdán délután újabb kihívás várt rájuk. A hétközi játéknapon a sereghajtó, még pont nélküli Egert fogadták veretlen fiataljaink. Kimondatlanul is az volt a cél, hogy begyűjtve mindhárom egységet, folytatódjon a jó sorozat.

Az már a középkezdés után látszott, a Heves vármegyeiek szerették volna megúszni a meccset minél kevesebb kapott góllal. Megszállták tizenhatosuk előterét, csak a védekezésre koncentráltak. Csapatunk nyomás alá is helyezte az Egert, szinte egy térfélen zajlott a játék, a piros-kékek elvétve lépték csak át a felezővonalat. Védelmünknek, a kapusunkkal egyetemben lényegében semmi dolga nem akadt. Sok helyzetet kidolgoztak fiataljaink, de a befejezéseknél sorra rossz döntések születtek, ez az oka, hogy a félidő végéig nem sikerült bevenni a hevesi kaput.

A játék képe a térfélcserét követően sem változott, hatalmas fölényben voltak a Rácsai-tanítványok, az történt a pályán, amit ők akartak. Az Eger továbbra is csak a védekezéssel volt elfoglalva, ha hozzájuk került a labda, próbálták kapujuktól minél messzebbre rúgni. A 63. percben végre megtört a jég, Drága Kevin kapott egy pontos átadást, majd gurította el a labdát a kimozduló kapus mellett. A fiúk megnyugodhattak, de ők is tudták, egy gól nem előny, így tovább rohamozták a kaput. A 86. percben egy bedobás után Szabó Csanád két szép csel után lőtt a hosszúba és biztosította be a győzelmet.

MLSZ Regionális U16 Kiemelt Kelet 5. forduló

DEAC – Eger: 2-0 (0-0)

DEAC: Tóth D. – Tar, Hajdu, Majtényi (Balogh 71’), Csubák (Szabó Z. 54’), Miskolci, Molnár (Folytán 76’), Pelyvás-Ferenczik, Puskás (Komádi 54’), Kis K. (Hatvani 71’), Drága (Szabó Cs. 76’)

Vezetőedző: Rácsai Lajos

Gólszerzők: Drága 63’, Szabó Cs. 86’

Rácsai Lajos: Gyakorlatilag egy térfélen zajlott a mérkőzés, ellenfelünk lényegében csak védekezett, védelmünknek és kapusunknak nem nagyon volt dolga. Nagy volt a labdabirtoklási fölényünk is, sok helyzetünkből kettőt értékesítettünk. Jobb lett volna hamarabb megrúgni az első gólt, akkor nyugodtabban játszhattunk volna, mert így kissé izgalmassá tettük magunknak a meccset. Teljesen megérdemelten nyertünk, gratulálok a csapatnak.