Végre ismét ünnepelhettek fiataljaink

Az akarat meghozta gyümölcsét, U14-es csapatunk vasárnap délután megszerezte idei második győzelmét.

Nagyon készültek Balla Imre tanítványai a vasárnapi mérkőzésre, a Sajóvölgye ellen szerették volna megszakítani a nyeretlenségi szériát és második győzelmüket ünnepelni. Bizonyítani azt, jobbak, mint azt a táblázaton elfoglalt helyük mutatja.

Jó ritmusban kezdték fiataljaink a mérkőzést, szervezettség, lendület jellemezte a játékukat. A vezető találatra sem kellett sokat várni, a 11. percben Tömöri Dominik csatlakozott a támadáshoz, miután jobboldalon megkapta a labdát, kilőtte a hosszút. Lendületben maradt csapatunk, továbbra is kapura veszélyesen futballoztunk, ám a helyzeteket nem sikerült értékesíteni. A vendégek előtt is adódtak lehetőségek, ám védelmünk ezúttal jól működött. A 40. percben Víg Tamás kapott egy mélységi indítást, a tizenhatoson belül lekezelte a játékszert, majd lőtt, ám a kapust találta el, a kipattanó labda ismét elé került, másodjára pedig már nem hibázott.

A második félidőben próbált visszajönni a meccsbe a Sajóvölgye, de vagy hibáztak a végjátékoknál, vagy védelmünk tette a dolgát. Fiataljaink továbbra is szervezetten és nagy akarattal futballoztak, többször is növelhették volna előnyüket, de a hármas sípszóig már nem tudták gyarapítani góljaik számát. De ki bánja ezt, hiszen nyertek a fiúk, régen ünnepelhettek győzelmet a Balla-tanítványok, most megtehették.

MLSZ Országos U14 Alap Kelet 8. forduló

DEAC – Sajóvölgye: 2-0 (2-0)

DEAC: Szilágyi (Tóth-Korcsmáros 41’) – Németh, Víg (Hegedűs 50’), Kiss S. (Faragó 65’), Kozma Be., Nagy Á. (Vass 65’), Bakó, Kozma Ba. (Nagy M. 50’), Juhász (Hermeczi 65’), Tömöri, Lukács (Komódi 50’)

Vezetőedző: Balla Imre

Gólszerzők: Tömöri 11’, Víg 40’

Balla Imre: Tudtuk, hogy stabil csapat a Sajóvölgye, jól védekeznek, jól mennek át támadásba, ez be is bizonyosodott a mérkőzésen. Mi viszont nagyon jó szellemben és támadó felfogásban futballoztunk, sok helyzetet alakítottunk ki, kettőt pedig értékesítettünk. Ha higgadtabbak vagyunk a befejezéseknél, nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Kiemelném az akaratot, melyből ötösre vizsgáztak ma a srácok, csak így lehet győzni. Amit kértem a fiúktól, gyakoroltunk az edzéseken, viszont láttam a pályán, gratulálok tanítványaimnak.