A derbin szakad meg a győzelmi széria

A DASE vármegyei bajnokságban szereplő U19-es csapata vasárnap a Bestrong együttese ellen lépett pályára.

Derbire került sor a hét utolsó napján a Vármegyei I. osztály U-19-es bajnokság 12. fordulójában. Hegedűs Györk legénysége vasárnap csapott össze a városi rivális Bestronggal. Csapatunk várhatta kedvezőbb előjelekkel a párharcot, ugyanis győzelemmel hangolódtunk a mérkőzésre, míg a pallagiak vereséggel.

Aktívabban kezdtek a zöld-fehérek, csapatunk ebben a periódusban még visszafogott teljesítményt nyújtott. Ám ahogy telt az idő, felvették a kellő fordulatszámot ifistáink és átvették a játék irányítását. Kombinatívan és jó ritmusban futballoztak a Hegedű-tanítványok, többször is veszélybe került a Bestrong kapuja, ám a helyzetek sorban ki is maradtak. A pallagiak előtt is adódott lehetőség, melyek közül az egykori DEAC játékos, Gurbai egyet ki is használt, ezzel a találattal előnyből várhatták a folytatást a hazaiak.

Szünet után magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak fiataljaink, nagy volt a nyomás a zöld-fehéreken, de a labdát továbbra sem sikerült a vonalon túlra juttatni. A 62. percben a Bestrong viszont másodjára is bevette a kapunkat, majd a 91. minutumban bebiztosította győzelmét.

Vármegyei I. osztály U-19 12. forduló

Bestrong – DASE: 3-0 (1-0)

DASE: Birta (Ugonna 82’) – Huszti (Fésűs 75’), Antwi-Agyei, Bíró (Ivánka 79’), Inspiration, Balogh (Fazekas 58’), Tóth Zs., Razzak (Burai 46’), Magyar (Horváth 75’), Kristóf (Sallai 58’), Bikki

Edző: Hegedűs Györk

Hegedűs Györk: Az első percekben nem azt a játékot láttam, amit szerettem volna, de lendületbe jöttünk, uraltuk a mérkőzést, előttünk adódtak helyzetek. Ám vagy rossz döntéseket hoztunk a végjátékokban vagy a kapus védett bravúrral. Ellenfelünk viszont betalált és hátrányból várhattuk a folytatást. Szünet után megnyomtuk az első tíz percet, fölényben is voltunk, de a kaput továbbra sem sikerült bevennünk, viszont a Bestrong kétszer is betalált. Sajnálom a fiúkat, megérdemelték volna a győzelmet, de a foci ilyen, büntet a sok kimaradt helyzetért. Megszakadt egy hat meccse tartó győzelmi sorozat, de arra készülünk, hogy a Hajdúnánás elleni rangadón egy újat kezdünk.