A hajrában felőrölték a Mátészalkát U19-eseink

Dobos Attila együttese újabb mérkőzést hozott le kapott gól nélkül, srácaink megérdemelt és magabiztos győzelmet arattak Mátészalkán.

A hiedelmek szerint a párkapcsolatokban kritikus a hetedik év, U19-es csapatunk ugyanakkor abban reménykedett, hogy szezonbeli hetedik mérkőzése pontosan olyan lesz, mint az előző hat, azaz magabiztos, könnyed debreceni győzelemmel zárul. Ezúttal a Mátészalkát kellett felülmúlnunk idegenben, ami korábban U17-es együttesünknek már sikerült, s Dobos Attila tanítványai is egyértelmű esélyesként léptek pályára,

Már a kezdő sípszót követően magához ragadta a kezdeményezést csapatunk, a mieink birtokolták többet a labdát, a széleken veszélyes támadásokat vezettünk, a szabolcsiak ugyanakkor kapujuk elé tömörülve szervezetten védekeztek, olykor pedig az ellencsapásokra is maradt energiájuk. Valós veszélyben ugyanakkor nem forgott a debreceni kapu, míg a túloldalon félóra elteltével megszületett a várva várt gól, Nagy Milán juttatta előnyhöz U19-eseinket. A félidő hátralévő részében két nagy helyzet is kimaradt, így nem sikerült tovább növelnünk az előnyt.

A látottak alapján teljesen megérdemelten vezettek fiataljaink, egygólos hátrányt ugyanakkor bármikor le lehet dolgozni, így figyelnünk kellett hátul a második játékrészben is. Szerencsére Ratku Roland ezúttal is állta a sarat, a 66. percben pedig Karika Róbert megduplázta csapatunk előnyét. A hajrában fáradni kezdtek a hazaiak, míg a mieink egyre nagyobb kedvvel, jó ritmusban futballoztak, s a gólok sem maradtak el, előbb Kiss Máté, majd egyetlen cserénk, Nagy-Pál Patrik volt eredményes. Dobos Attila együttese 4–0-s győzelmet aratott Mátészalkán, s továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a tabellát.

Regionális U19-es bajnokság, 7. forduló

Mátészalkai MTK–DEAC 0–4 (0–1)

DEAC: Ratku – Varga B., Karika, Kovács M., Huszti, Kiss M., Nagy M. (Nagy-Pál, a szünetben), Vilmányi, Kerezsi, Ferenczi, Varsányi

Edző: Dobos Attila

Gólszerző: Nagy M. (29.), Karika (66.), Kiss M. (83.), Nagy-Pál (87.)