A korai kiállítás megpecsételte sorsunkat

U19-es csapatunk emberhátrányban is fölényben volt, ám kontrákból a gyulaiak voltak eredményesek.

Alsóházi rangadóval zárta a hetet Dobos Attila együttese, mely gárdát ezúttal Balla Imre irányított. Vasárnap a kiesőhelyek egyikén álló Grosics Akadémiát fogadták fiataljaink, így abban bíztunk, megszületik az őszi szezon negyedik győzelme is.

A középkezdés után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, lendületes támadójátékkal védekezésre kényszerítettük ellenfelünket. Már a mérkőzés ezen periódusában megszerezhettük volna a vezetést, ám kimaradtak a helyzetek. A 24. percben viszont megfogyatkoztunk létszámban: a játékvezető egy erősen véleményes büntetőt ítélt a vendégek javára, Szmáhin Denisz hevesen reklamálva vitatta a döntést, a spori ezt sárgával „jutalmazta”. Játékosunk tovább szövegelt, így villant a piros és idő előtt mehetett zuhanyozni. A tizenegyest értékesítették a gyulaiak, ezzel náluk volt az előny. Tíz emberrel is csapatunk irányította a játékot és sikerült is egalizálni, büntetőből Bárány Bogát dolgozta le a hátrányt még szünet előtt.

A második félidőben is fiataljaink voltak fölényben, birtokolták a labdát, míg a vendégek kontrákra rendezkedtek be. Ezek egyikéből az 52. percben be is találtak és ismét náluk volt az előny. Futottunk az eredmény után, próbáltunk ismét egalizálni, de túlságosan kinyíltunk hátul és újabb három kontrát gólokkal zárt le a Grosics, így három ponttal távozott Debrecenből.

MLSZ Regionális U19 Kiemelt Kelet 11. forduló

DEAC – Grosics Akadémia: 1-5 (1-1)

DEAC: Sávolt – Kecskés, Varga, Juhász, Pirka (Etemez 56’), Bárány, Szuháj (Ujvári 80’), Szmáhin, Vida (Incze 80’), Sike (Juscsák 64’), Almási

Megbízott edző: Balla Imre

Gólszerző: Bárány 38’

Kiállítva: Szmáhin 24’

Balla Imre: Jól kezdtük a meccset, ám egy fegyelmezetlenség miatt ember és gólhátrányba kerültünk. De még tíz emberrel is uraltuk a játékot, birtokoltuk a labdát, mi támadtunk többet, voltak helyzeteink, sikerült is egyenlítenünk, viszont ellenfelünk minden kontrából bevette a kapunkat. A végére elfáradtunk, de úgy gondolom, ha nincs a kiállítás, ezt a párharcot megnyerjük.