A mi Eb-nk: Béke Tamás

Az ország a magyar-portugál lázában ég, Béke Tamással azonban már kicsit előretekintettünk a szerdai játéknapra, amikor három izgalmas összecsapás vár ránk a kontinensviadalon.

Kezdődik a második kör a labdarúgó Európa-bajnokságon, szerdán az A és a B jelű négyesek tagjai lépnek pályára. A találkozók sorát a Finnország–Oroszország ütközet nyitja, majd Törökország Wales ellen meccsel, végül pedig jön a játéknap rangadója, az Olaszország–Svájc összecsapás. Ezúttal a DEAC U17-es csapatának alapembere, Béke Tamás volt a segítségünkre az esélylatolgatásnál.

„A szombati finn-dán mérkőzés sajnos nem a futballról maradt emlékezetes, ezúton is mielőbbi felépülést kívánok Christian Eriksennek – sóhajtott fiatal kiválóságunk. – Sportszakmailag nehezen lehetett értékelni azt a találkozót, de a második félidőben taktikus, szervezett játékot láttam a finnektől, amivel az oroszok ellen is lehet keresnivalójuk. Az oroszoknak van hova javulniuk a nyitányhoz képest, érzésem szerint ezúttal egy pontra lesznek majd jók. Ami a nap második mérkőzését illeti, a törökök nem sokat mutattak Olaszország ellen, Wales azonban értékes döntetlennel kezdett, így egyértelműen a szigetországiakat érzem esélyesebbnek. Gareth Bale és Aaron Ramsey jelentheti a különbséget a két gárda között, mindkettejük játékát nagyon kedvelem. Az esti rangadón pedig nem is lehet kérdés, hogy olasz győzelmet várok, mert a magyar válogatott mellett nekik szurkolok az Európa-bajnokságon, látványos és lendületes focit játszanak. Érzésem szerint Svájc sem tudja majd megállítani Roberto Mancini együttesét, akik 2–0-s sikerrel begyűjtik mindhárom pontot.”