A mi Eb-nk: Bíró Bence

Vasárnap is izgalmas mérkőzések várnak ránk a kontinensviadalon, ezúttal fiatal hátvédünkkel, Bíró Bencével latolgattuk az esélyeket.

Rangadóval indul a harmadik játéknap a labdarúgó Európa-bajnokságon, a hazai környezetben futballozó angolok Horvátország legjobbjaival csatáznak. Bíró Bence szerint, ha nem is fölényes győzelemmel, de megszerzik első pontjaikat a szigetországiak.

Az angoloknak van nagyobb esélyük a győzelemre, mert sok fiatal és tehetséges játékos alkotja a keretet, ugyanakkor megvannak azok a rutinosabb futballistáik, akik hozzá tudnak tenni némi pluszt a találkozóhoz. Az angol válogatott játékosai szinte kivétel nélkül Európa legszínvonalasabb bajnokságaiban játszanak, s véleményem szerint a végső győzelemre is nagy esélyük van. Ugyanakkor a horvátokat sem szabad leírni, kevesen gondolták volna a 2018-as világbajnokság előtt, hogy egészen az ezüstéremig menetelnek. A mérkőzés nagyon érdekes lesz, kíváncsi vagyok, hogy a fiatalos lendület, vagy a rutin fog dominálni. Az a csapat fog nyerni, amelyik a másik hibáit nagyobb hatékonysággal használja ki. Nagy küzdelmet és kevés gólt várok.”

Az esti programban a harmatos, ám kiegyenlített C-csoport is bemutatkozik, Ausztria–Észak-Macedónia, majd Hollandia–Ukrajna mérkőzéseket rendeznek.

„Az első mérkőzésen könnyed osztrák győzelmet várok, hiszen a keretük jóval erősebb, több nagy sztár is játszik a csapatban, gondolok itt Alabára, aki a Bayern Münchennel már mindent megnyert, nyártól pedig a Real Madridot erősíti. Meglátjuk, hogy a macedónok hogyan bírják a nyomást, de érzésem szerint a fordulás után kiszakad a gólzsák és háromgólos osztrák siker születik. A másik találkozóra már nehezebb lenne tippelni, hiszen sok nagy sztár alkotja az oranje keretét, de ahogyan láttam a mérkőzéseiket, csapatként nem igazán tudtak együtt dolgozni. Virgil van Dijk hiánya érezhető lesz, de így is holland dominanciát várok, fölényben fognak játszani a középpályán. Az ukránokat nem kell bemutatni, hiszen nekünk is volt szerencsénk a bajnokságban ukrán srácok ellen játszani, így testközelből tapasztalhattuk, hogy keményen bele állnak a párharcokba, nem ismernek elveszett labdát. Ennek ellenére holland sikert várok, érzésem szerint a narancsmezesek toronymagasan megnyerik a csoportot, az pedig a későbbiekben derül ki, hogy ez mire lesz elegendő.”

Fotó: Égerházi Péter