A mi Eb-nk: Csikós László

Ismét pályán a magyar válogatott, Csikós László szerint lesz esélyünk a gólszerzésre a regnáló világbajnok franciák ellen.

Az ország minden szegletében Eb-láz uralkodik, a szerencsések a Puskás Arénában, mindenki más a képernyőkön keresztül figyeli a halálcsoportban szereplő magyar válogatott mérkőzéseit. Marco Rossi együttese első fellépésén 84 percen át döntetlenre állt Portugáliával, ám a hajrában ritmust váltott a címvédő, s végül háromgólos győzelmet aratott Budapesten. A javítási lehetőségre már nem kell sokat várni, ugyanakkor szombaton sem lesz könnyebb dolgunk, ugyanis a végső sikerre is esélyesnek tartott francia válogatott érkezik a magyar fővárosba.

„Nagyon szorítok a mieink sikeréért, de szögezzük le: ezen a mérkőzésen nem mi vagyunk az esélyesek – hangsúlyozta a DASE fiatal gólvágója, Csikós László. – Talán mondanom sem kell, milyen nehéz mérkőzés vár a magyarokra, de ha úgy tudunk játszani, ahogyan a portugálok ellen, nagy csatára késztethetjük a bombaerős franciákat. Szervezett védekezésre alapozva kellene gyors ellentámadásokat vezetnünk, s bízom benne, hogy sikerül egy, vagy akár több gólt is szerezzünk. A pontszerzés kisebb csodával érne fel, de érzésem szerint szoros mérkőzést tudunk majd játszani a világbajnokkal, nem lesz könnyű dolguk a világsztároknak Budapesten.

A várva várt magyar-francia mellett délután rangadót rendeznek az F-csoportban, Portugália Münchenbe utazik, ahol a vereséggel rajtoló német válogatott lesz az ellenfele.

„Ismerve a két csapat kvalitásait, egy jó iramú, helyzetekkel teli mérkőzésre számítok. Az eddigi találkozókon nem láthattunk sok találatot, ám szerintem ezúttal kiszakad a gólzsák, s megosztoznak a pontokon a felek” – zárta gondolatait Csikós László.