A mi Eb-nk: Katona László

A DEAC II vezetőedzője Thibaut Courtois miatt szimpatizál a belga válogatottal, amelyet a döntőbe vár a ma kezdődő Európa-bajnokságon.

Három hosszú év után visszatér a válogatott labdarúgás krémje, a római nyitányt követően szombaton három mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Eb. 15 órától Wales–Svájc találkozót rendeznek, 18 órakor a Dánia–Finnország északi derbin indul útjára a labda, míg 21 órai kezdettel jön a nap rangadója, Belgium Oroszországgal találkozik. Az összecsapásokat szurkolóink a Teniszke Eb Parkban óriás ledfalon követhetik nyomon, megyei I. osztályú felnőttcsapatunk edzője, Katona László elsősorban a belga-orosz ütközetre kíváncsi a szombati játéknapon.

„A belgák az előző Eb-n jól szerepeltek, a fogadóirodák szerint idén is favoritok, így a döntőbe várom őket. A nyitányon minden bizonnyal legyőzik az oroszokat, ugyanis amikor a Nemzetek Ligájában ellenük játszott a magyar válogatott, nem tűntek verhetetlennek – kezdte az esélylatolgatást a szakember, aki arra is kitért, honnan ered személyes szimpátiája a belga válogatott irányába. – Annak idején volt szerencsém személyesen találkozni a gárda kapusával, Thibaut Courtoissal egy Chelsea-mérkőzés előtt. Megdöbbentett, hogy mennyire közvetlen ember, nincsenek sztárallűrjei, alázatosan dolgozik azért, hogy napról napra jobb legyen.

A magyar válogatott június 15-én, hazai közönség előtt mutatkozik be a kontinensviadalon, Katona László szerint akkor sem érheti kritika a nemzeti tizenegyet, ha nem sikerül pontot szerezni a világelithez tartozó riválisok ellen.

„Halálcsoportba kerültünk, a regnáló Európa-bajnok, világbajnok és a mindig esélyes német válogatott társaságában. A kreatív, szervező játékosaink hiányában nem lesz könnyű dolgunk, de a védelmünk sokat erősödött az elmúlt években, elég csak Willi Orbánra, vagy Szalai Attilára gondolni. A portugálok ellen lehet a legnagyobb sanszunk a bravúrra, a franciák ugyanis a második mérkőzésre már játékba lendülnek, s fizikális fölényük megmutatkozik majd, míg a németeket saját szurkolóik előtt szinte lehetetlen legyőzni. Abban biztosak lehetünk, hogy szervezett futballal rukkol majd ki a magyar válogatott, amely már azzal bizonyított, hogy egyáltalán kijutott az Európa-bajnokságra.

Fotó: Égerházi Péter