A mi Eb-nk: Kovács Miklós

A fiatal szakember nagy csatát és taktikus futballt vár az Eb hétfői mérkőzésein, s azt is elárulta, melyik csapatot tartja a torna titkos favoritjának.

Garfield nem szereti, mi mégis nagyon várjuk a hétfőt, ugyanis három izgalmas mérkőzéssel folyatódik a labdarúgó Európa-bajnokság. A játéknap a háromesélyes Skócia–Csehország mérkőzéssel indul, ezt követi a közép-európai csata Lengyelország és Szlovákia között, a záróakkordot pedig a spanyol–svéd rangadó jelenti majd.

Minden mérkőzésnek megvan a maga szépsége, edzői szemmel sokat lehet tanulni az egyes találkozókból – hangsúlyozta ügyeletes szakértőnk, Kovács Miklós. – A skótokat és a cseheket a szó jó értelmében munkás csapatnak tartom, s bár nem számítok varázslatos egyéni villanásokra, kiélezett ütközet kerekedhet kettejük összecsapásából. A lengyel Lewandowski az Aranylabda egyik fő várományosa, számára ez egészen biztosan extra motivációt jelent majd, de a szlovák játékosokat is fűti a bizonyítási vágy, hiszen a topligák játékosmegfigyelői árgus szemekkel követik a mérkőzéseket. Ezen a mérkőzésen az egyéni kvalitások billenthetik a mérleg nyelvét Lengyelország felé. A spanyol–svéd ütközettől sokat várok, a hispánok nevét az elmúlt húsz évben talán most először nem olvashattuk a topfavoritok között, a svédek pedig rendkívül szervezettek, de a pontszerzés bravúrral érne fel számukra.

A kérdés elkerülhetetlen: vajon Kovács Miklós melyik válogatottat tartja a kontinensviadal esélyesének?

Már a torna előtt is az olasz válogatottat tartottam a titkos favoritnak, a nyitómérkőzés pedig beigazolta a várakozásaimat. A fiatal taljánok mellett a franciák, a belgák és az angolok érhetnek oda a fináléba, érzésem szerint ebből a négy csapatból kerül ki az idei Európa-bajnok.”