A mi Eb-nk: Krascsenics Csilla

A magyar válogatottnak még mindig van esélye a továbbjutásra, Budapesten francia-portugál csúcsrangadót rendeznek.

Zárul a csoportkör a labdarúgó Európa-bajnokságon, s nem is akármilyen mérkőzésekkel, szerda este négy találkozót játszanak le. Számunkra érthető módon az F-csoport a legérdekesebb, ahol a magyar válogatott Münchenben Németország legjobbjaival találkozik, míg a Puskás Arénában a 2016-os döntő visszavágóján a franciák a portugálokkal csatáznak.

„Bevallom, meglepett a mieink teljesítménye Franciaország ellen, csak titkon reméltem, hogy sikerül pontot rabolnunk a regnáló világbajnoktól – tekintett vissza fiatal edzőnk, Krascsenics Csilla. – Főleg Gulácsi Péter védései nyűgöztek le, de az egész csapat szervezetten védekezett és jól kontrázott, hasonlóra lesz szükség Németországban is. A legjobbunkat kell nyújtani, hogy legalább egy újabb döntetlenre fussa az erőnkből, ugyanakkor a továbbjutáshoz győzelem kellene, ami bravúrkategória. A németek hazai pályán extra motivációval fognak játszani, így jó mérkőzésnek nézünk elébe. Hasonlóan színvonalas ütközetre számítok Budapesten, s mivel a francia válogatott az egyik kedvencem, nekik szorítok. A magyarok ellen domináltak, de a kapu előterében pontatlanok voltak, ezúttal azonban minden bizonnyal hatékonyabb lesz a támadójátékuk. Sokat várok Kylian Mbappétól, a sebességéből profitálhat a francia válogatott, amely érzésem szerint 2–1-re nyer majd a Puskás Arénában.”

A főfogást megelőzően az E-csoport két összecsapása jelenti majd az előételt: Spanyolország Szlovákiával, míg Svédország Lengyelország találkozik.

„Annak ellenére, hogy a két mérkőzésen szerzett két pont nem nevezhető jónak, kifejezetten tetszetősen, kombinatívan futballoztak – hangsúlyozta a DEAC U19-es lánycsapatának szakvezetője. – Úgy gondolom, ma ez gólokban is meg fog mutatkozni, megtörik a jég, s többgólos sikerrel jutnak tovább a nyolcaddöntőbe. A lengyel és a svéd válogatottat hasonló képességű játékosok alkotják, így döntetlent tippelek.”

Fotó: Égerházi Péter