A mi Eb-nk: Mester Norbert

Meccsdömpinggel folytatódik a labdarúgó Európa-bajnokság, Mester Norbert a dán-orosz ütközetet várja a legnagyobb érdeklődéssel.

Az eddigi legmozgalmasabb játéknap elé nézünk, hétfőn a B-csoportban és a C jelű négyesben is befejeződnek a küzdelmek. Ügyeletes szakértőnk, Mester Norbert szerint nagy csaták várhatók, miután az utolsó forduló előtt is nyílt a továbbjutás kérdése.

„A C-csoportban Ukrajna–Ausztria és Hollandia–Észak-Macedónia mérkőzéseket rendeznek, mindkét találkozó tartogathat érdekességeket – vázolta fel a menetrendet a szakember. – Az ukránok eddigi teljesítménye alapján megkedveltem őket, lendületesen futballoznak, látszik rajtuk, hogy mit szeretnének játszani. Az osztrákok ugyanakkor nem sokat mutattak, már a macedónok ellen is rezgett a léc, a hollandokat pedig megszorítani sem tudták. Izgalmas mérkőzést várok, s bár a döntetlen egyik csapatnak sem lenne rossz, érzésem szerint Ukrajna begyűjti majd mindhárom pontot. Ami a kvartett másik összecsapását illeti, a bátran küzdő macedón csapat a torna végére elfáradt, így többgólos holland sikerre voksolnék. Depay vezérletével ez a fiatal gárda akár a legjobb négybe is odaérhet, jóllehet igazán erős ellenféllel még nem találkoztak.”

Este két mérkőzés vár ránk, a B-csoportban a finnek a belgákkal, a dánok az oroszokkal találkoznak.

„Annak ellenére, hogy Belgium már biztos továbbjutó, nem fogják félvállról venni a meccset – jelentette ki Mester Norbert. – Szeretnék megnyerni a csoportot, ami szerintem sikerülni is fog nekik, ugyanis az erőn felül teljesítő finnek a macedónokhoz hasonlóan az utolsó erőtartalékaikat mozgósítják. Az is beleférhet a belgáknak, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok pályára léphessenek, rendkívül erős keretük van. A dánok nehéz helyzetben vannak, de Eriksenért küzdve elkaphatják az oroszokat, akik most először nem hazai pályán, hanem a közel telt házas koppenhágai stadionban kell futballozzanak. Szoros mérkőzést és egygólos dán győzelmet várok.