A mi Eb-nk: Pindicska Zsolt

A DASE ificsapatának kiválósága izgalmas nyitómérkőzést vár a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon, a magyaroktól pedig tisztes helytállásra számít a bombaerős F-csoportban.

Már csak kettőt kell aludni a várva várt labdarúgó Eb rajtjáig, a kontinensviadalon 24 ország legjobbjai mérik össze erejüket, s hazánk legjobbjaiért is szoríthatunk. Új sorozatunkban klubunk játékosaival és edzőivel latolgatjuk az esélyeket, s azt is megtudhatjuk, kiért szorítanak kiválóságaink. Első alanyunk, Pindicska Zsolt a Teniszke Eb Park óriáskivetítőjén nézi majd a Törökország – Olaszország nyitómeccset, de egyik csapatért sem dobban meg a szíve.

„A közös évzárónkat követően a csapattársakkal együtt nézzük majd az Európa-bajnokság első találkozóját, így a jó hangulat garantált – mosolygott a DASE ifjúsági együttesének csapatkapitánya. – Egyik csapatnak sem szurkolok, csupán annyi a kívánságom, hogy egy jó iramú, színvonalas mérkőzést játsszanak a felek. A legnagyobb izgalommal természetesen a magyar válogatott három összecsapását várom, hiszen a világ legjobb csapatai lesznek az ellenfeleink. Minden mérkőzésünket figyelemmel követem majd, nagy élmény lesz a Puskás Arénában szurkolni a srácoknak. Úgy érzem, hogy a válogatott most elég erős ahhoz, hogy megnehezítsük a három esélyesebb rivális dolgát, s akár pontokat is csenhetünk tőlük.”

Kiválóságunk kérdésünkre azt is elárulta, melyik csapatot tartja a kontinensviadal legnagyobb esélyesének.

„Mindenképpen a franciákat mondanám, mert világsztárok alkotják a keretüket, illetve kezdenek összeszokni, így csapatként is egyre erősebbek. Nem lesz könnyű dolga a magyar válogatottnak ellenük” – zárta gondolatait Pindicska Zsolt.

Fotó: Égerházi Péter