A védelem oszlopai – 1. rész

Kevésbé látványos, ám annál hasznosabb a hátsó alakzat munkája, ezúttal három tehetséges védőnket mutatjuk be olvasóinknak.

Grecskó Marcell: U15-ös csapatunk védője, a klubhűség mintapéldája. Mióta igazolt labdarúgó, egyesületünket erősíti, ahol évről évre a játék minden elemében rengeteget fejlődik. Remek őszt futott csapatával, s minden mérkőzésén kezdőként lépett pályára. Nagyon jó fizikummal rendelkezik, gyors, olykor pedig jól lép fel a támadásokkal. A kapu előterében sem jön zavarba, amit bizonyít, hogy az Ikarus elleni szezonzáró találkozón az ő találatával mentett pontot a gárda. Az U15-ös futsalbajnokságban három mérkőzésen négy gólt szerzett.

Deczki Zsombor: A DEAC U16-os együttesének belső védője, mind a tizenegy összecsapáson kezdőként lépett pályára, s a mérkőzések többségét végig is játszotta. Igazi vezére a csapatnak, sokat kommunikál a társakkal, jól irányítja a védelmet. A párharcait nagy százalékban megnyeri, kimondottan nagy munkabírású, kemény és határozott játékos. Az Ikarus elleni 4–1-es győzelem alkalmával Zsombor szerezte csapata első találatát.

Pelyvás-Ferenczik Levente: U14-es gárdánk hátvédje, tizenegy mérkőzésen lépett pályára kezdőként. Gyors és technikás játékos, aki minden mérkőzésén nagyon jó játékkal hálálta meg Takács Tamás bizalmát. Sok labdát szerzett, rendre jól lépett be a támadásokba. A végsőkig képes küzdeni, jó fizikumú és mentalitású játékos, aki nem ismer félelmet a pályán. Futsalban is pályára lépett, az U15-ös bajnokságban két gólt is szerzett az ősz folyamán.