A védelem oszlopai – 2. rész

Ahogyan a mondás tartja: a támadók nyerik a mérkőzéseket, a védelem a bajnokságot. Sorozatunk következő részében újabb remek munkabírású védőket ismerhetnek meg olvasóink.

Pató Milán: A DASE ifjúsági csapatának szélső védője idén is alapembere volt a Kozma László által vezetett gárdának. Milán nem csak a védekezésben tud segíteni társainak, de sokszor jól lép fel a támadásokkal, ezt jól bizonyítja, hogy a Derecske ellen gólt is tudott szerezni. Sok pontos beadás érkezett tőle, amelyekből számtalan helyzetet alakított ki csapata az ősz során.

Hajdú Bálint: A DEAC U14-es csapatának hátvédje rengeteget fejlődött a félév során, az ősz végére így bejátszotta magát a kezdőcsapatba is. Kimondottan gyors, technikás játékos, aki forintos labdákkal segíti a középpályások munkáját, miközben biztos pontnak számít a védelemben, a beadásokat jó százalékban hatástalanítja. Amennyiben a jövőben is hasonló szorgalommal dolgozik, hosszú távon is meghatározó tagja lehet az együttesnek.

Molnár Levente: U16-os együttesünk kiváló védője nem csupán tehetségével, de szorgalmával is rászolgált Mester Norbert bizalmára. A védelem bármely részén képes kimagasló teljesítményre, a taktikai utasításokat pedig rendre betartja, rendkívül fegyelmezett és alázatos játékos. Minden mérkőzésen a kezdőcsapatban kapott helyet az ősz folyamán, párharcai többségéből pedig győztesen jött ki.