Agráros ifistáinkra rangadó vár szombaton

A megye egyes ifibajnokság 7. fordulójában csapataink a Sárrétudvari és a BUSE gárdáival találkoznak.

Két vereséget követően javított mérlegén a DEAC ificsapata, Kozma Lajos együttese hátrányból fordítva nagyarányú, 7–2-es győzelmet aratott a Püspökladány ellen. Ifistáink végig lelkesen, csapatként futballoztak, szakvezetőnk érthető módon elégedetten értékelt.

„Két kihagyott helyzettel kezdtük a mérkőzést, ami megbosszulta magát, de a folytatásban összeszedettebbé vált a játékunk, a hátrány ellenére nem estünk össze, biztatták egymást a srácok. Kezd összeérni a társaság, egymásért küzdenek a fiatalok, játékban pedig ezen a mérkőzésen egyértelműen ellenfelünk fölé nőttünk, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk.”

A győzelemnek köszönhetően két hellyel feljebb léptünk a táblázaton, a 9. pozícióból várhatjuk a folytatást, s a következő fordulóban sem vár megoldhatatlan feladat fiataljainkra, szombaton a hárompontos lemaradásban lévő Sárrétudvari otthonában vizitálnak. A hétvégi házigazdák nagy vereségbe szaladtak bele legutóbb, egy kilencest kaptak a Monostorpályitól. Egyetlen győzelmüket a bajnoki nyitányon szerezték, 5–1-re felülmúlva a kiesőhelyen álló Bocskait. Remélhetőleg csapatunk elkapta a fonalat, s a Kozma-tanítványok önbizalommal kellően felvértezve lépnek majd pályára. Egy újabb sikerrel ismét nagyot ugorhatnánk előre, felzárkózhatnánk a középmezőny elejéhez.

Sárrétudvari–DEAC

09.25. 13:00, Sárrétudvari Sportpálya

Öt mérkőzést követően is veretlen a DASE ificsapata, Kozma László tanítványai ráadásul az utóbbi két játéknapon jelentősen javították gólarányukat, a Derecske kapuját tizenöt, míg az Egyekét tíz alkalommal vették be. A siker értékét növeli, hogy legutóbb sérülések, betegségek miatt sok volt a hiányzó, de cserék nélkül is fölényes győzelmet arattunk.

„A nehézségek ellenére elégedett vagyok a látottakkal, amit kértem tőlük, megvalósították a pályán a fiúk, jó teljesítményt nyújtottak – értékelt Kozma László. – Szervezettek voltunk, csapatként futballoztunk, még ilyen arányban is megérdemelten nyertük meg a mérkőzést”.

Ifistáink a 3. helyről várhatják a szombati rangadót, amikor a 4. pozícióban lévő BUSE vendégeként lépnek pályára. Az újfalui alakulat is jó szezont fut, eddig csak egy alkalommal maradtak pont nélkül, az éllovas Monostorpályival nem bírtak. Legutóbb a Kabával találkoztak, az a találkozó döntetlennel zárult. A hazai pálya a Berettyó-partiaknak jelent némi előnyt, de rangadóról lévén szó, a pillanatnyi forma dönthet a végkifejletről. Ha sikerül végre kapott gól nélkül lehoznunk a meccset, jó eredményt érhetünk el idegenben, s folytatódhat a jó sorozat.

BUSE–DASE

09.25. 13:00, Berettyóújfalui Sportpálya

KZT