Bajnoki ezüstöt érő győzelem

Négyet vágtak az Egernek U15-ös fiataljaink és ajándékozták meg győzelemmel mesterüket születésnapján.

Hatalmas volt a tét a zárófordulóban, ha nyernek Dobos Attila tanítványai a hevesiek ellen, nem csak trénerük születésnapját, hanem a bajnoki ezüstöt is ünnepelhetik a mérkőzés után.

Talán a tét súlya okozta, hogy az első félidőben akadozott a gépezet, több pontatlanság, technikai hiba is becsúszott a játékba. Ennek ellenére már az 5. percben előnybe kerülhettünk volna, de Sámi Balázs nem tudott élni a lehetőséggel. A vendégek zárt védelmét nem volt egyszerű megbontani, mikor sikerült, akkor pedig a higgadtság hiányzott a gólhoz. A fölény végül meghozta gyümölcsét, a 36. percben Drága Kevin egy szép egyéni megmozdulás végén bevette az egri kaput, így minimális előnnyel mehettünk szünetre.

Fordulás után már gördülékeny volt a játék, csapatunk elkapta a fonalat, a 48. percben pedig Hatvani Benedek megduplázta a gólok számát. Felszabadultan, szemre tetszetősen fociztak fiataljaink, állandó veszélyben forgott a hevesi kapu, érett a harmadik találat. Az 56. minutumban meg is született, melyet ismét Hatvani Benedek jegyezhetett, aki rá egy percre már mesterhármasnál járt. El is dőlt a mérkőzés, akár nagyobb is lehetett volna a különbség, de ne legyünk telhetetlenek.

Csapatunk legyőzte az Egert és a jobb gólkülönbségnek köszönhetően a dobogó második fokán, bajnoki ezüstérmesként zárták az idei sorozatot.

MLSZ Regionális U15 Kiemelt Kelet 26. forduló

DEAC – Eger: 4-0 (1-0)

DEAC: Szalóki (Lós 53’) – Balmaz (Balogh 41’), Pelyvás-Ferenczik, Sámi (Hatvani 41’), Szabó Z. (Szabó N. 53’), Drága (Bak 53’), Miskolci (Tömöri 53’), Molnár Gergely (Kis K. 41’), Tar, Molnár Gergő, Papp G.

Vezetőedző: Dobos Attila

Gólszerzők: Drága 36’, Hatvani 48’, 56’, 57’

Dobos Attila: Tudtuk, saját kezünkben van a sorsunk, ha nyerünk, akkor a 2. helyen zárjuk a bajnokságot. Sejtettem, hogy nehéz meccs lesz, nehezen tudtuk feltörni ellenfelünk védelmét, az első félidőben nagyon rendezettek voltak, mi pedig pontatlanok a végjátékokban. Nem találtuk a ritmust, több technikai hibát vétettünk, így nem volt elég gördülékeny a játékunk, hátul viszont magabiztosak voltunk. Szünet előtt szerencsére sikerült megszereznünk a vezetést, ez megnyugtatta a srácokat, innentől beindult a gépezet, csak az volt a kérdés, hányszor vesszük még be a kaput. Nagy a boldogság, csodálatos születésnapi ajándékot kaptam a fiúktól, a dobogó második fokán zártuk a bajnokságot. Nagyon büszke vagyok tanítványaimra, akik minden dicséretet megérdemelnek!