Bajnoki ezüstöt ért U19-eseink győzelme

A 18. fordulóból elhalasztott mérkőzését pótolta csapatunk pénteken, amely találkozót Víg Zsombor duplájával és Kerezsi Ádám góljával meg is nyertek fiataljaink.

Dobos Attila tanítványai indították korosztályos csapataink hétvégi programját, akik már pénteken pályára léptek. Ezen játéknapon az 5. helyen álló Mátészalka látogatott a Sportcampusra. Bár matematikailag még van esély beérni a listavezetőt, de a realitás inkább a bajnoki ezüstérem, melyet be is biztosíthattak volna fiataljaink, ha legyőzik a szabolcsiakat.

Esélyeshez méltóan kezdtek a mieink, már az első perctől nyomás alá helyezték a vendégeket, akik megszállták tizenhatosuk előterét, próbálták minél jobban szűkíteni a területeket. Tették ezt hatékonyan, fiataljaink nehezen találták a rést a pajzson, ennek ellenére voltak veszélyes szituációk a Mátészalka kapuja előtt. Már úgy nézett ki, gól nélkül ér véget a félidő, ám a 45. percben a kilépő Kerezsi Ádámot csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest maga a sértett végezte el, aki nem is hibázott, így előnyből várhatta csapatunk a folytatást.

Annyiban változott szünet után a játék képe, hogy a hátrányban lévő szabolcsiak feljebb léptek, ám ezzel a mieinknek kedveztek. Már könnyebb volt megbontani a védelmüket, kialakítani helyzeteket. A fölény meg is hozta gyümölcsét, az 59. percben Virág Gergő szögletét Víg Zsombor váltotta gólra. A Mátészalka próbált visszajönni a meccsbe, de támadásaik hamar elakadtak, védelmünk tökéletesen működött, helyzet csak a másik oldalon adódott. A két, U17-ből felkerült fiatal a 79. minutumban ismét eredményes volt: Virág lépett le védőjéről, majd ugratta ki Víg Zsombit, aki miután néhány métert vezette a labdát, a léc alá bombázott. A végén a vendégek előtt is akadtak lehetőségek, fiataljaink túlságosan is előre húzódtak, mindenki gólt akart szerezni. Kissé rendezetlen lett a védelmünk, Urbán Gergelynek nem egyszer kellett játékba avatkoznia, de tökéletesen megoldotta feladatát, így a hátralévő percekben az eredmény már nem változott, csapatunk háromgólos győzelmével zárult a mérkőzés.

A begyűjtött pontoknak köszönhetően már biztossá vált, a hátralévő fordulóktól függetlenül Dobos Attila együttese bajnoki ezüstérmesként zárhatja a 2021-2022-es szezont. Szép volt, srácok!

MLSZ regionális U19 Észak-Kelet, 18. forduló

DEAC–Mátészalka 3–0 (1–0)

DEAC: Urbán – Karika, Almási (Csorvási, 72.), Vilmányi (Virág, a szünetben), Kovács M., Ferenczi (Czakó, 72.), Kiss M., Al-Rubaye, Kerezsi (Nagy-Pál, 63.), Varsányi, Kiss N. (Víg, a szünetben)

Vezetőedző: Dobos Attila

Gólszerzők: Kerezsi (45.), Víg (59., 79.)

Dobos Attila: Végig fölényben futballoztunk, de a Mátészalka betömörült kapuja elé, nehéz volt feltörni a védelmüket. Azt játszottuk, amit szoktunk, járattuk a labdát, próbáltunk mögéjük kerülni, volt is két komoly helyzetünk, ám ezeket nem tudtuk értékesíteni. Büntetőből azonban még a játékrész vége előtt sikerült megszereznünk a vezetést. A második félidőben kijjebb lépett ellenfelünk, ez kedvezett a játékunknak, érvényesítve akaratunkat, tovább növeltük előnyünket. Négy U17-es játékosnak is lehetőséget adtam, akik bizonyították, az idősebbek között is megállják a helyüket, Víg Zsombor két gólt szerzett, Virág Gergő pedig két gólpasszal járult hozzá a győzelemhez. Akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna, de nem elégedett voltam a látottakkal, gratulálok a fiúknak!

Tudósított: KZT