Béke Tamás visszatért a pályára

A támadó középpályás felépült sérüléséből, így hétfőn elkezdhette a felkészülést a DEAC U17-es csapatával.

Balla Imre irányításával az U17-esek is munkába álltak, elkezdődött az alapozás az előttünk álló szezonra. A 2005-ös születésű Béke Tamás alapembere ezen korosztálynak, azonban április óta egy súlyos sérülés következtében nem léphetett pályára. Fiatal reménységünk immáron visszatérhetett a többiek közé, így jó érzések töltötték el a hét első napján.

„Áprilisban a külső bokaszalagom részlegesen elszakadt, így utána már csak rehabilitációra jártam. Tegnap elkezdhettem a többiekkel az edzéseket, noha eleinte akadtak nehézségek, mivel jelentős a lemaradásom a sérülés miatt. Összességében nagyon élveztem a tréninget, hiányoztak a társak, örülök, hogy visszatérhettem közéjük” – fogalmazott a sérüléséből felépülő játékos.

Kiemelendő, hogy Béke Tamás az előző szezonban csapatkapitányi szerepet töltött be ezen korosztályban. A fiatal tehetség a múlt idényben 16 mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 10 gólt lőtt. Tamás kiemelte, hogy a csapategységet rendkívül erősnek érzi, ennek köszönhetően a jobb erőkből álló Kisvárdát is megszorongatták, s izgalmas meccseket játszottak velük.

„Tavaly nyáron igen jól ment a játék, sokszor találtam az ellenfél kapujába. Nyilván szeretek gólt rúgni, de ha egy gólpasszal járulok hozzá a DEAC sikeréhez, az is ugyanolyan jó érzéssel tölt el. Fájó, hogy éppen a tavaszi szezon elején jött a csúnya sérülés, így már nem tudtam a pályán segíteni a csapatot” – nyilatkozta az előző idénnyel kapcsolatban a középpályás, aki a csapatkapitányi teendőkről is beszélt.

„Természetesen motivál, hogy csapatkapitány lehetek, amely azért némi felelősséggel jár: egyben kell tartani a brigádot, segíteni kell a társaknak. Mikor az edző nincs ott, nekem kell a rendet megteremteni, de szerencsére jó kapcsolatban állok a csapat összes tagjával. Nem szoktak nagy konfliktusok lenni, így fegyelmezni sem nagyon kell, nálunk tényleg kiváló az öltözői hangulat.”

Tamás az erősségei közé sorolja, hogy jól lát a pályán, valamint remek rúgóképességgel rendelkezik, fejlődni pedig a többek között a fejelésben és a pályán való kommunikációban szeretne. Mint elmondta, a labdarúgáson kívül a tanulást sem szeretné elhanyagolni, a bajnokság mellett a Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban is igyekszik helytállni. Az ifjú tehetség jelenleg a 19-es mezszámot viseli, de a 7-es szám is közel áll a szívéhez, amiben annak idején az édesapja is pályára lépett kispályás mérkőzéseken.

„Felnézek apára, és maximálisan megbízom benne. A meccseim után mindig elmondja, hogy mit csináltam jól, vagy rosszul, illetve min változtassak. Így tehát amellett, hogy az édesapám, egy edzői szerepet is betölt az életemben.”

Kiválóságunk végezetül a következő idénnyel kapcsolatban fogalmazta meg gondolatait.

„A csapattal meg szeretnénk nyerni a bajnokságot, igaz, legutóbb elég magasra tettük a lécet. Egyénileg emellett örülnék, ha egy nagyobb korosztály edzéseire is ellátogathatnék. Annyit előre megígérhetek, hogy küzdeni fogok az egész szezonban” – zárta mondandóját Béke Tamás.