Benczik Zsolt: Bízom benne, hogy töretlen lesz a fejlődés

Klubunk utánpótlás edzője ezúttal a fiatalabb csapata, az U14-esek szezonbeli teljesítményét értékelte, akik az előkelő második helyen végeztek a regionális bajnokságban.

Az idei szezonkezdetkor volt bennem egy kis félsz, hiszen ennek a korosztálynak ez volt az első nagypályás idénye – kezdte beszámolóját Benczik Zsolt. – A csapatot szerettem volna egy kicsit frissíteni, bővíteni a nyár folyamán, ez akkor nem sikerült, viszont a srácok annyit fejlődtek, hogy nem okozott végül számunkra gondot ez a bajnokság. Az őszt még az ötödik helyen zártuk, de télen érkeztek hozzánk új játékosok, ennek pedig pozitív hozadéka lett, hogy a keret bővülésével komoly versenyhelyzet alakult ki a csapaton belül, melyből mindenki extra motivációt merített.

A gyerekek hozzáállása az elmúlt egy-másfél év alatt gyökeresen megváltozott, folyamatosan 90 százalék feletti volt az edzéslátogatottság, s ettől a félévtől náluk is bevezettük a heti öt edzést, akárcsak az idősebbeknél. A fiúk fejlődése szembetűnő, nem csak a mérkőzéseken, hanem az edzésen nyújtott teljesítményükkel is megerősítettek abban, hogy jó munkát végzünk. Edzőként az egyik legjobb visszaigazolás volt számomra, amikor a szülők a meccseken is viszontlátták azokat a játékelemeket, amelyeket már ebben a szezonban szerettem volna elérni. Mindezek pedig eredményben is megmutatkoztak. A rangadókat, amelyeket ősszel elvesztettünk – Debreceni Honvéd, Karcag, Balmazújváros – azokat tavasszal meg tudtuk nyerni, illetve a nálunk gyengébb csapatok ellen is kivétel nélkül győztesen hagytuk el a pályát.

A 2021-es naptári évben csupán a bajnokság győztesétől, a Loki Focisulitól szenvedtek vereséget a fiatalabb Benczik-tanítványok, a további 15 összecsapáson nem találtak legyőzőre.

Összességében nagyon sikeres évet zártunk, idén egyetlen gárda bizonyult nálunk jobbnak, ez a teljesítmény pedig a második helyre repítette a csapatot a szezon végére. Maximálisan elégedett voltam a gyerekekkel, hatalmas eredmény a részükről, hogy idáig eljutottunk ilyen rövid idő alatt. Bízom benne, hogy a csapat fejlődése ugyanilyen töretlen lesz továbbra is. Nagyon szeretném ezt a társaságot még jobban összekovácsolni, és akkor jövőre még komolyabb céljaink lehetnek.

Fotó: Égerházi Péter