Bravúr a dobogós ellen

Beindult a nagyüzem a labdarúgó utánpótlás-bajnokságokban, az alábbiakban pedig górcső alá vesszük, hogyan teljesítettek a DEAC fiataljai a hétvégi mérkőzéseken.

DEAC II – Csak perceken múlt a pontszerzés

A Monostorpályi személyében élcsapatot láttunk vendégül szombat délután, ám némi meglepetésre a házigazda egyetemisták kezdték jobban a találkozót, Csák Zsolt találatával szűk negyedóra elteltével a vezetést is megszerezte a DEAC. Félóra elteltével Gyügyei Zoltán egalizált, majd a fordulás után magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Monostorpályi, Sáfár Péter több nagy védéssel tartotta meccsben csapatát. A DEAC helyzetét nehezítette, hogy egyik legjobbját, Kocsis Lászlót le kellett cserélni, ám így is adódtak helyzetek az egyetemisták előtt, amelyek sajnos egytől egyig kimaradtak. A futsalosként a fekete-fehéreket erősítő Tóth Attila ellenben nem hibázta el ziccerét, s két perccel a rendes játékidő vége előtt ismét vezetéshez juttatta a Monostorpályit. Az egyébként kifejezetten sportszerű mérkőzés hosszabbításában kakaskodásért Dénes Sándort és Ignáth Tamást is kiállította a játékvezető, de több gól már nem született, a vendégek így mindhárom pontot elvitték az Egyetemi Sporttelepről (1–2).

DEAC NB III U19 – Nem volt esély a listavezető otthonában

A lehető legnehezebb ellenféllel kezdte a tavaszi szezont a DEAC harmadosztályú U19-es labdarúgócsapata, Dobos Attila és Kertész Tamás tanítványai ugyanis a 69–2-es gólkülönbséggel listavezető Kisvárda otthonában vendégszerepeltek szombat délben. A találkozót akár a szezon csúcsrangadójának is nevezhettük, hiszen egyik csapat sem veszített pontot ősszel. Az első játékrész kiélezett és kemény mezőnyharcot hozott, sok apró szabálytalansággal, kevés helyzettel, és mindkét oldalon szervezett védekezéssel. A félidő derekáig nem tudta átjátszani a DEAC védelmét az esélyesebb házigazda, ám félóra elteltével Viktor Riznychenko bombagóllal vezetést szerzett a Kisvárdának. A játék képe alapján akár a pontszerzésben is reménykedhettünk, de a szünet utáni első negyedórában háromszor is betaláltak vendéglátóink, így végleg eldőltek a nyitott kérdések. A hajrában kiszakadt a gólzsák, az utolsó tíz percben Újvári Patrik duplázott, s Jene Gábor is betalált, így a látottak alapján túlzó, hétgólos különbséggel nyertek a várdaiak.

DEAC megyei U19 – Bravúr a dobogós ellen

Januárban gyarapodott a DEAC megyei I. osztályban szereplő ifjúsági csapatának taglétszáma, így a sereghajtó együttes merészebb célokat is kitűzhetett a tavaszra, s megkezdhette a felzárkózást a tabellán. Február utolsó hétvégéjén máris egy jó erőkből álló rivális várt a fiatalokra, Kozma Lajos együttese a harmadik helyen álló Monostorpályit fogadta szombat késő délután. Jól kezdett a DEAC, amely már az első percektől fölényben futballozott, az első játékrész feléhez érve pedig góllá érett a nyomás, Kiss Péter volt eredményes. A játék képe a szünet után sem változott, a debreceniek szép támadásokat vezetve helyzeteket alakítottak ki, melyek közül egyet sikerült is értékesíteni, labdaszerzést követően Bojti Ádámot indították, aki közelről nagy erővel a kapuba bombázott. Kétgólos előnyben is bátran letámadtak a mieink, s bár a hajrában, egy szöglet után Virágos Tibor szépített, az egyenlítésre már nem futotta a dobogós rivális erejéből (2–1).

DASE megyei U19 – Csillagos ötös Nyíradonyban

Az ötödik DASE a tizedik Nyíradony otthonában vendégszerepelt, a találkozó első negyedórája pedig egyenlő erők küzdelmét hozta, a mezőnyben parázs párharcokat vívtak a felek, ám a kapuk nem forogtak veszélyben. Az agilisabban futballozó DASE több nagy helyzetet is elpuskázott, Légrádi Máté a kapufát is megrezgette, ám öt perccel a szünet előtt megtört a jég, Sándor Krisztián két perc leforgása alatt duplázott. A második játékrészben sem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat, s bár a hazaiak szépíteni tudtak, Csikós László mesterhármasával beállítottuk az 5–1-es végeredményt.

DEAC NB III U17 – Tisztes helytállás Kisvárdán

Az impozáns Várkerti Stadion tőszomszédságában álló edzőpályán a szezon rangadóját vívták az U17-esek, melyen a listavezető, bajnokaspiráns várdaiak a tabellán második egyetemistákat fogadták. Az esélyesebb hazaiak igyekeztek ráerőltetni akaratukat az egyetemistákra, a nyomás pedig negyedóra elteltével érett góllá, az előrehúzódó hátvéd, Nyéki Kevin centerezését Bokor Márk lőtte szép mozdulattal a kapu bal oldalába. A félidő derekán átvették az irányítást az egyetemisták, Béke Tamás két veszélyes próbálkozással vétette észre magát, újabb gólt mégis a Kisvárda szerzett, Puporka kipattanó lövését a mélységből érkező Helesh pofozta a jobb alsó sarokba. Lendületesebben kezdte a második félidőt a DEAC, amelynek alig öt percre volt szüksége a szépítéshez, Béke húsz méterről tekert egy szabadrúgást a bal felső sarokba. Az első félidő hazai mezőnyfölényéhez képest jóval többet volt a labda az egyetemistáknál, akik kisebb lehetőségekig is eljutottak, miközben a túloldalon kétszer is megrezgett a kapufa. Újabb gól azonban már nem született, maradt a 2–1, ezzel a DEAC második vereségét szenvedte el a bajnokságban, ám ennek ellenére dicséret illeti a nagyot küzdő fiatalokat.

DEAC NB II U15 – Megőriztük veretlenségünket

Nem mondhatni, hogy a legnehezebb kihívás várt Benczik Zsolt csapatára, akik a kiesőzónában található Karcag ellen léptek pályára. A debreceniek hamar megmutatták, hogy ki az úr a háznál, tizenkét perc elteltével ugyanis már kétgólos előnyre tett szert a DEAC. Újabb öt perc elteltével ismét két hazai találat következett, ami már előrevetítette, nem sok babér terem a karcagiak számára ezen a napon. A vendégek azonban némi meglepetésre, visszajöttek a mérkőzésbe, kettőt ledolgoztak hátrányukból. Lehűtve riválisunk lelkesedését, a szünet után ismét betalált a DEAC, amely végül rendkívül magabiztos, 8–2-es győzelmet aratott.

DEAC NB II U14 – Kétgólos hátrányból fordítottunk

A Tiszaújváros elleni kiütéses győzelem után nehezebb feladat várt Benczik Zsolt együttesére, akik ezúttal az ötödik helyen álló Karcag ellen léptek pályára. Hiába kezdték jól a mérkőzést az egyetemi fiatalok, egy kétperces rövidzárlat következtében negyedóra játék után kétgólos hátrányba kerültek. Azt gondolnánk, ettől megroppan egy csapat, de ez inkább feltüzelte a fekete-fehéreket, és még az első félidőben szépítettek, Virág góljával visszajöttek a mérkőzésbe. A második játékrészben fokozta a tempót a debreceni gárda, míg a Karcag előnye megtartására törekedve, a védekezésre helyezte a hangsúlyt. Ennek ellenére nem tudták feltartóztatni a debreceni rohamokat, az 57. percben Kozma egyenlített, a csereként pályára lépő Grecskó villanásának köszönhetően pedig csapatunk mindhárom pontot bezsebelte (3–2).

DASE megyei U14 – Kilenc debreceni gól az Esztárnak

Gólparádét hozott a DASE fiataljainak Esztár elleni mérkőzése, melyre Berettyóújfaluban került sor. A debreceniek az első negyedóra végén szereztek vezetést, majd öt perccel a szünet előtt ismét betaláltunk, így kétgólos előny birtokában vonulhattunk pihenőre. A fordulás után alig hat perc alatt megdupláztuk a különbséget, s bár az Esztár gyorsan szépíteni tudott, a két hazai találatot öt debreceni gól követte. Lakatos Roland háromszor volt eredményes, a DASE pedig 9–2-es győzelmet aratott, ezzel őrzi második helyét a tabellán.

Női labdarúgás – Kiütéses győzelmek

A hétvégén két leánycsapatunk lépett pályára, U19-eseink a Kisvárdát fogadták, míg a DLA-val közös, U16-os együttesünk Kazincbarcikára látogatott. Előbbi összecsapáson nem sokáig volt kérdéses a győztes kiléte, André Antónia tanítványai ugyanis már félóra elteltével kétgólos előnyben voltak, s végül öttel nyertek a várdaiak ellen. U16-osaink hasonlóan magabiztos teljesítménnyel rukkoltak ki, a DEAC-DLA 8–2-es győzelmet aratott Borsodban, a kiütéses sikerből pedig oroszlánrészt vállalt Kis Anett, aki ötször vette be a vendéglátók kapuját.