Csak a gólok hiányoztak

Bár jól játszott U12-es csapatunk, a helyzeteivel jobban sáfárkodó Eger nyerte meg a szombat délelőtti párharcot.

Győzelemmel kezdte Mester Norbert együttese a szezont, majd előző héten a Sajóvölgye otthonában döntetlenre végeztek. Ifjoncaink következő fellépésére hazai pályán került sor, szombat délelőtt az Eger alakulatát fogadták.

Az első két negyedben csapatunk irányította a játékot, srácaink jól alkalmazták mindazt, amit edzéseken gyakoroltak. Kapura veszélyesen futballoztak, helyzeteket dolgoztak ki, már csak a gól hiányzott a játékból. A vendégek is próbálkoztak, ám védelmünk stabilan állt a lábán, csak egyszer ingott meg, ezt pedig a 10. percben ki is használták az egriek és előnyből várhatták az utolsó két etapot.

A folytatásban is csapatunk játszott jobban, de hiába fociztunk szemre tetszetősen, a kaput nem sikerült bevenni. A 64. percben végre megtört a jég, Giczei Hunor ledolgozta a hátrányt. Sajnos hamar jött a válasz, két minutum elteltével ismét a Heves vármegyeieknél volt az előny. Bár srácaink mindent megpróbáltak az utolsó negyedben, ezen a napon hadilábon álltak a góllövéssel. Nem úgy a vendégek, akik a 76. percben bebiztosították győzelmüket.

MLSZ Országos U12 Észak-Kelet 3. forduló

DEAC – Eger: 1-3 (0-1, 0-0, 1-1, 0-1)

DEAC: Tóth N. – Giczei, Harsányi, Sándor, Antal, Sinka, Fodor, Tóth B., Orbán

Cserék: Takács, Molnár, Kiss Cs., Fábián, Szakál, Kondor

Vezetőedző: Mester Norbert

Gólszerző: Giczei 64’

Mester Norbert: A labdarúgás megmutatta a kellemetlen arcát is számunkra, mert hiába domináltunk, játszottunk jól, dolgoztunk ki nagyon sok helyzetet, vereséget szenvedtünk. Ellenfelünk jól sáfárkodott lehetőségeivel, ötből hármat kihasznált. Nem tudom elmarasztalni a gyerekeket, ilyen a futball, hiába játszol jól, az még nem garancia a győzelemre. Van mit átbeszélnünk, javítanunk, de inkább ilyen játékkal kapjunk ki, mint rosszal nyerjünk, hiszen ebben a korosztályban nem az eredményesség a fontos. Mi ma megmutattuk, mi is az a futball, az Eger pedig célfocival nyert.