Csak a zárónegyedben nyílt ki az olló

U12-es csapatunk szemre tetszetősen futballozva felvette a versenyt a kiemelt akadémiával.

Három akadémia maradt a bajnoki finisre, melyek közül elsőként a DVSC ifjoncaival találkoztak Mester Norbert tanítványai. Az első párharcot a piros-fehérek nyerték 7-2-re, ám ezúttal úgy készültek gyerkőceink, hogy megnehezítik a pallagiak dolgát.

Lendületesen kezdtek a csapatok, mindkét fél szemre tetszetősen futballozott, így egy színvonalas párharcot láthattak mindazok, akik kilátogattak a Pallagi Edzőcentrumba. Ifjoncaink abszolút partiban voltak az akadémistákkal, nem csak védekeztek, hanem kombinatív játékkal bátran támadtak is. Egyenlő erők küzdöttek a pályán, mindkét oldalon adódtak helyzetek, de az első negyedben érintetlenek maradtak a kapuk. A második etapban annyiban változott a játék képe, hogy a házigazdák egyszer megzörgették a hálónkat.

A harmadik játékrészben is felvettük a versenyt a piros-fehérekkel, srácaink bátran felvállalták a párharcokat, melyek közül többet meg is nyertek. Szépen járt lábról-lábra a labda, megvoltak a helyzetek is, ám a befejezéseknél nem a legjobb döntést hozták a Mester-tanítványok. A zárónegyedben gólt eredményezett a jó játék, a 64. percben Giczei Hunor dolgozta le a hátrányt. A hátralévő időben viszont elléptek az akadémisták, háromszor is bevették a kapunkat és megnyerték a mérkőzést.

MLSZ Országos U12 Észak-Kelet 12. forduló

DVSC LA – DEAC: 5-1 (0-0, 1-0, 0-0, 4-1)

DEAC: Tóth N. – Giczei, Tóth B., Szűcs, Harsányi, Sinka, Orbán, Seres, Antal

Cserék: Takács, Fábián, Sándor, Molnár, Szakál, Kiss Cs.

Vezetőedző: Mester Norbert

Gólszerző: Giczei 64’

Mester Norbert: A hétvégi mérkőzésre megérkezett az igazán hideg idő. A gyerekeket ez egyáltalán nem zavarta, nem vette el a kedvüket a focitól. Úgy gondolom, hogy 60 percig egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Tetszetős támadásokat vezettünk, sok helyzetet dolgoztunk ki, kombinatívan futballoztunk. Labdaszerzésben pedig kellően agresszívan, egymást kisegítve csapatként és egyénileg is kiemelkedőt nyújtottunk. A meccs után csak dicsérni tudtam a gyerekeket, annak ellenére, hogy az utolsó 20 percben kinyílt az a bizonyos olló. Ha picit határozottabbak és szerencsésebbek lettünk volna, akkor számszerű eredményben egy igazán szoros mérkőzés lehetett volna, de természetesen a „ha” nem játszik. Ennek ellenére az igazi eredményt én is így láthattam a gyerekeken, ami a példamutató, győztes hozzáállás és az igazi csapatmunka.