Csalódást keltő hatvani túra

U19-es lánycsapatunk végig emberelőnyben játszott, ennek ellenére kétgólos vereséget szenvedett a hétközi játéknapon.

Egy hosszabb szünet után léptek ismét pályára bajnoki mérkőzésen Fülöp Diána tanítványai, mégpedig Hatvanban, mely párharcra kedd délután került sor. Csapatunk az 5. helyről várhatta a párharcot, feljebb már nem léphettek a táblázaton, hátra viszont igen, ezért is lett volna fontos begyűjteni a pontokat.

A házigazda 11 játékossal állt ki a mérkőzésre, alig telt el pár másodperc a kezdő sípszó után, mikor tízre módosult a létszám, ugyanis az egyik lány sérülést színlelve, lejött a pályáról. Azt gondolhattuk volna, innentől sima lesz a meccs, csak az lesz a kérdés, hány gólt rúgunk. Sajnos más forgatókönyv szerint zajlott a mérkőzés.

Lányaink kapkodva, sok hibával futballoztak, hiányzott az erő a játékból, a védelem sem állt feladata magaslatán. A Hatvan ezt ki is használta, és a 17. percben megszerezte a vezetést. Próbálkoztak lányaink, el is jutottak a tizenhatosig, de ott elfogyott a tudomány, voltak lövési kísérletek, de a hazai cerberus ezeket könnyedén fogta. Abban bíztunk, szünetben rendezik soraikat a Fülöp-tanítványok, de nem történt meg.

A játék képe a második félidőben sem változott, továbbra is enerváltak voltak lányaink, mintha fejben nem lettek volna a pályán. A hazaiak közül ismét lement a pályáról egy játékos, így kettős emberelőnybe kerültünk, de ezzel sem tudtunk élni, sőt a házigazdák duplázták meg előnyüket. Mentek előre a lányok, de hiányzott az átütő erő a játékból, nem voltak elég élesek. A 78. minutumban el is dőlt a meccs, a Hatvan a harmadik találatát jegyezhette. A hajrában Kádár Réka még szépített, de ezzel csak kozmetikázta a végeredményt.

Leány Regionális U-19 Észak-Keleti csoport 21. forduló

FC Hatvan – DVSC-DEAC: 3-1 (1-0)

DVSC-DEAC: Máté – Király, Borsi, Keczán, Magyar, Ferencz (Kakuk 66’), Porcellán B., Czene (Kádár 46’), Fecsó (Urbán 46’), Nagy Zs., Rácz (Egri 47’)

Edző: Fülöp Diána

Gólszerző: Kádár 83’

Fülöp Diána: Nagyon csalódott és mérges vagyok. Semmi nem utalt arra, hogy így fog alakulni a mérkőzés, úton Hatvan felé jó volt a hangulat, azt éreztem, egyben van a csapat, a bemelegítés is jól sikerült. Ráadásul a kezdés után pár másodperccel ellenfelünk megfogyatkozott létszámban, sőt, a második félidőben legalább húsz percet kettős emberelőnyben futballoztunk, ennek ellenére vereséget szenvedtünk. A Hatvan három játékosával nem bírtunk, ők hárman megveretek minket. Tompán, erőtlenül játszottunk, fejben nagyon szét voltunk esve, kapkodtunk, védekezésünk kritikán aluli volt, könnyen elkerülhető gólokat kaptunk. Nem tudom, mi volt ma a lányokkal, pedig minden adva volt a jó játékhoz, a jól előkészített pálya, a korrekt játékvezetés, a jó idő. Le kellett volna győznünk a Hatvant, sőt emberelőnyben átgázolhattunk volna rajtuk, ha tudásunknak megfelelően játszunk. De hibát hibára halmoztunk, egyénieskedtünk az egész meccsen. Egy játékost, Nagy Zsuzsannát tudnám kiemelni, aki mindent megtett, hogy jó eredményt érjünk el. Le kell ülnünk a lányokkal és átbeszélni a történteket, rendezni kell a sorokat, jó lenne vasárnap szép játékkal és győzelemmel zárni az idei bajnoki évet.