Csillagos ötös évzáró

Homovics Zita mesterötössel járult hozzá U14-es lánycsapatunk pénteki szezonzáró győzeleméhez.

Balogh József tanítványai az idei bajnoki év utolsó megmérettetésére készültek, mely párharcot szerettek volna sikeresen megvívni. A záróvizsgára pénteken, nem sokkal ebéd után került sor, mely játéknapon a Várda ellen léptek pályára lányaink. Trénerünk nem volt egyszerű helyzetben, ugyanis mezőnyjátékost kellett kapuba állítania, illetve csak egy csere állt rendelkezésére, de kiderült, ez nem okozott gondot.

A mérkőzés elején kicsit akadozott a gépezet, még nem vette fel csapatunk a meccs ritmusát, de már ebben a periódusban is mi irányítottuk a játékot. Több támadást vezettek lányaink, ám a végjátékoknál rossz megoldásokat választottak, ám a 12. percben sikerült végigvinni egy akciót, Debreczeni Zara futott el szélen beadására érkezett Sári Bianka, aki nem hibázott. Innentől lendületbe jött csapatunk, szépen járt lábról-lábra a labda, mindig volt megjátszható társ. A vendégek is próbálkoztak, de védelmünk stabilan állt a lábán, ha kellett, vészkapusunk, Fenyő Noémi nyújtott jó teljesítményt.

A 23. percben Barna Bori villant és duplázta meg az előnyt, majd nem sokra rá Homovics Zita is megkezdte a gólgyártást. Szemre tetszetősen, kombinatívan és kapura veszélyesen futballoztak a Balogh-tanítványok, Zita is nagyon belelendült, első találata után még kétszer zörgette meg a Várda hálóját. Szolnoky Bella egy percre rá tovább nyitotta az ollót, majd ismét Homovics Zita mattolta a szabolcsi védelmet, a 72. percben pedig megkoronázta mai teljesítményét, ötödjére is bevette a kaput és állította be a végeredményt.

Leány Regionális U-14 HNP Észak-Kelet csoport 26. forduló

DEAC – Várda SE: 8-0

DEAC: Fenyő – Tóth R., Barna, Homovics, Papp B., Debreczeni, Szolnoky, Sári, Kapczár

Csere: Veress

Edző: Balogh József

Gólszerzők: Sári 12’, Barna 23’, Homovics 32’, 43’, 64’, 69’, 72’, Szolnoky 65’

Balogh József: Kicsit idegesen kezdtünk, de a vezető találat után megnyugodtunk és fölénybe kerültünk. Jól járattuk a labdát, tudatos támadásokat vezettünk, kommunikáltunk a pályán. lehetőségeinket jó százalékban értékesítettük és nagyarányú győzelmet arattunk. Maximálisan elégedett vagyok a látottakkal, a nehézségek ellenére is magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot, gratulálok a lányoknak!