Csütörtöki dupla hármas

U14-es csapatunk három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a hétközi játéknapon.

Szabó János tanítványai, miután hétvégén legyőzték a Sajóvölgyét, azzal a céllal léptek pályára csütörtökön, hogy a Mezőkövesd ellen is begyűjtik a három pontot. Az újabb sikerrel megszilárdíthatták volna a helyüket a középmezőnyben, ezért is bírt nagy téttel a hétközi párharc.

Jó felfogásban és jó ritmusban kezdte csapatunk a mérkőzést, fiataljaink nem csak szemre tetszetősen futballoztak, hanem kapura veszélyesen is. Labdaszerzések után próbáltak gyorsan eljutni a támadóharmadba, tették ezt sikeresen, gyakran megbontották a vendégek védelmét. A bátor játék meg is hozta az eredményét, a 18. percben Pindicska Máté gyönyörű góllal zárt le egy szép támadást. Az előny tehát megvolt, de azt meg is kellett tartani, ugyanis a testi adottságból adódó fizikai fölényét igyekezett kihasználni a matyóföldi gárda. Ebből viszont nem tudtak maguknak előnyt kovácsolni, védelmünk tökéletesen működött, helyzetbe sem tudott kerülni a Mezőkövesd. A 34. percben már kettővel vezetett csapatunk, Vass Milán értékesítette a jogosan megítélt büntetőt. Félig teljesítve volt a kitűzött cél, de még egy félidő választotta el srácainkat attól, hogy biztossá váljon a győzelem.

Fordulás után higgadtság jellemezte a Szabó-tanítványok játékát, akik okosan futballozva továbbra is kontrollálták a mérkőzést. Próbálkoztak ugyan a borsodiak, hogy visszajöjjenek a meccsbe, de erre a patentul záró védelmünkkel szemben esélyük sem volt, srácaink csapatszinten kiválóan oldották meg ezt a feladatot. Azért a támadásépítésekről sem mondtak le, a kövesdieknek hátrafelé is figyelniük kellett. A 75. percben minden kérdés lezárult, az újabb büntetőt Gombás Dávid váltott gólra, ezzel bebiztosította a mieink győzelmét. A három pontnak köszönhetően csapatunk biztosan a 8. helyről várhatja az őszi zárófordulót.

MLSZ Országos U14 Alap csoport Kelet 12. forduló

DEAC – Mezőkövesd: 3-0 (2-0)

DEAC: Elek (Kocsár 69’) – Vass (Spadafora 47’), Gombás, Pindicska (Víg 47’), Aczél (Gáll 47’), Berki (Dékán 69’), Sárközi, Sörlei, Bencze, Varga Á. (Vaszkó 69’), Toka (Mosolygó 54’)

Vezetőedző: Szabó János

Gólszerzők: Pindicska 18’, Vass 34’, Gombás 75’

Szabó János: Az első félidőben kombinatívan próbáltunk és tudtunk is játszani, jó felfogásban futballoztunk, kevés érintéssel igyekeztünk eljutni ellenfelünk kapujáig. Jól használtuk az üres területeket, jó százalékban birtokoltuk a labdát, helyzeteket dolgoztunk ki. Játékban a Mezőkövesd fölé nőttünk, a vezetést is sikerült megszereznünk, ez pedig megnyugtatta a srácokat. Még ebben a játékrészben betaláltunk, így megnyugtató előnnyel várhattuk a folytatást. Szünetben higgadtságot kértem a fiúktól, a második félidőben vissza is vettünk a tempóból, de továbbra is uraltuk a mérkőzést, a hajrára fordulva pedig bebiztosítottuk győzelmünket. A srácok nagyon profin álltak ehhez a mérkőzéshez, tudták, mennyire fontos, hogy begyűjtsük a pontokat. Maximálisan elégedett vagyok a hozzáállással, a mutatott játékkal, nagyon büszke vagyok a fiúkra.