DASE U14: Egy ötös hétvégére

A megyei bajnokságban szereplő korosztályos csapatunk magabiztos játékkal győzte le a Hajdúhadház fiataljait vasárnap délelőtt.

A Téglás elleni vereséget követően a Hajdúhadház együttesét fogadta Hegedűs Györk csapata az idei sorozat 8. fordulójában. Korán kellett kelniük a srácoknak, hiszen reggel nyolc órakor indult útjára a labda a Sportcampuson. Srácaink azzal a céllal léptek pályára, hogy feledtessék az előző heti botlást és begyűjtsék a három pontot, mellyel feljebb léphetnek a táblázaton.

Meglehetősen hideg időben kezdődött a mérkőzés, de fiataljaink nem fagytak le, nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe. Ennek meg is lett az eredménye, a 6. percben Ivánka Milán révén megszereztük a vezetést. A vezető találat mintha túlságosan is megnyugtatta volna a srácokat, elszállt a lendület, a vendégek pedig felbátorodtak és hamarosan kiegyenlítettek. A bekapott gól felrázta a mieinket, ismét nagy tempót diktáltunk, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, melyek közül Ivánka és Magyar Dani a félidő vége előtt egyet-egyet értékesített.

Szünet után azonnal háromra nőtt az előny, miután egy tökéletesen kivitelezett kontra végén Szűcs László mattolta a hadházi védelmet. Ezúttal nem vettek vissza a tempóból a srácok, továbbra is támadó szellemben futballoztak, folyamatosan veszélyeztették a vendégek kapuját. Ennek ellenére egy hibát kihasználtak a vendégek és szépítettek, de Pindicska Máté a végén visszaállította a háromgólos különbséget, a DASE 5–2-es győzelmet aratott a Hajdúhadház felett.

Megyei U14-es bajnokság, 8. forduló

DASE–Hajdúhadház 5–2 (3–1)

DASE: Ördög, Magyar, Borbély, Nagy A., Pindicska, Palercsik, Kristóf, Ivánka, Rácz

Csere: Varga K., Szigeti, Szűcs, Forgó, Sápi, Dan

Vezetőedző: Hegedűs Györk

Gólszerző: Ivánka (2), Magyar, Szűcs, Pindicska

Hegedűs Györk: Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan szoktuk, magabiztosan és jól futballoztunk, már az első percekben sikerült megszereznünk a vezetést. A gól, mintha minket zavart volna meg, első támadásából egyenlített ellenfelünk. A srácok viszont megrázták magukat, a játékrész második felétől átvettük a játék irányítását, domináltunk, helyzeteket dolgoztunk ki, melyek közül kettőt értékesítettünk. Szünet után lényegében eldöntöttük a meccset, s bár egy megpattanó lövésből szépített a Hajdúhadház, nem sokkal később sikerült lezárnunk a találkozót. Akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna, ha helyzeteinkkel jobban sáfárkodunk, de nem lehetek elégedetlen, mert jól játszottunk, nagyon ügyesek voltak a srácok. Gratulálok a csapatnak a jó teljesítményhez és a győzelemhez!

Tudósított: KZT