DASE U17: Hozták a kötelezőt a fiúk

Könnyed győzelem helyett alaposan megizzadtak Karcagon a DASE U17-es legényei, ám végül mindhárom pontot bezsebelték.

A táblázatra nézve nem várt nehéz mérkőzés csapatunkra, ugyanis vasárnap délelőtt a kiesés elől menekülő Karcag otthonában léptek pályára Kozma László tanítványai. Az ilyen mérkőzésre szokták mondani, hogy kötelező a győzelem, de időnként ezek a legnehezebbek, főleg, ha az esélyes csapat megnehezíti saját dolgát.

A lehető legjobb forgatókönyvvel indult a mérkőzés, Gurbai Balázs révén már a 2. percben megszerezte a vezetést csapatunk. Az újabb találatra sem kellett sokat várni, öt perccel később Szilágyi Szabolcs duplázta meg az előnyt. A mérkőzés ezen szakaszában olyan parádés játékot produkáltak a Kozma-tanítványok, hogy azt lehetett hinni, kiütéses győzelem lesz a vége. Szépen járt lábról-lábra a labda, pontos, gyors passzokból épültek fel a támadások, állandó veszélyben volt a karcagi kapu. A félidő közepén viszont megváltozott a játék képe, fiataljaink visszavettek a tempóból, egyre pontatlanabbul futballoztak. A hazaiak teljesítménye ugyanakkor feljavult, s a 26. percben vissza is jöttek a mérkőzésbe, Potornai volt eredményes. A karcagiak megérezték, sebezhető a védelmünk, mindent megpróbáltak, hogy ledolgozzák hátrányukat, de a szünetig sikerült megtartani az egygólos előnyt.

A második félidőben ismét lendületbe jött csapatunk, fiataljaink nyomás alá helyezték a karcagiakat. Az 56. percben a csereként pályára lépő Bagdi Róbert 30 méterről eresztett meg egy életerős lövést, a labda védhetetlenül vágódott a kapuba. Srácaink most nem estek az első félidei hibába, továbbra is támadó szellemben futballoztak. Sok helyzetet kidolgoztak, de mintha a kapus lett volna a céltábla, minden lövés a hazai hálóőr kezében landolt. A Karcag viszont ismét zárkózott, egy védelmi hibát kihasználva egy gólt ledolgozott hátrányából a 84. percben. Ettől vérszemet kaptak a hazaiak, akik nagy erőket mozgósítottak, hogy egy pontot otthon tartsanak, de a mieink megőrizték előnyüket a mérkőzés végéig.

Regionális U17-es bajnokság, 20. forduló

Karcagi SE–DASE 2–3 (1–2)

DASE: Gál – Haraszin, Szabó E., Gurbai, Szilágyi, Dési, Pató (Bagdi, a szünetben), Bíró (Sándor K., a szünetben), Szabolcsi, Ficsór, Borkó

Edző: Kozma László

Gólszerzők: Gurbai (2.), Szilágyi (7.), Bagdi (56.)

Kozma László: Jól kezdtük a mérkőzést, az első 20 percben iskolajátékot produkáltunk, gyönyörű támadásokat vezettünk, járattuk a labdát, helyzeteket dolgoztunk ki, melyek közül kettőt értékesítettünk. Minden tökéletesen alakult, de érthetetlen módon visszaesett a teljesítményünk, egyre pontatlanabbul, lassan, körülményesen kezdtünk el futballozni. A félidő második felére felhoztuk ellenfelünket, megjött az önbizalmuk, egyre jobban kezdtek el játszani, s sikerült is szépíteniük. Szünetben rendeztük a sorokat, feljavult a játékunk, viszont hiába vezettünk sok támadást, folyamatosan a kapus kezébe rúgtuk a labdát. Egy távoli lövésből ismét betaláltunk, s bár a hajrában a Karcag szépített, sikerült megtartani egygólos előnyünket a hármas sípszóig. Könnyebb mérkőzésre számítottam, igazából magunknak tettük nehézzé az összecsapást. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Fotó: Égerházi Péter