DASE U19: Nem sikerült pontot szerezni Cigándon

Cigándra utazott szerdán a DASE U19-es csapata, hogy bepótolja az őszi idény utolsó fordulójának elmaradt mérkőzését a regionális bajnokságban.

Köstner Tamás tanítványai felemás formában érkeztek a találkozóra, hiszen a legutóbbi két összecsapáson volt részük ötgólos sikerben és tízgólos vereségben is. A hazaiak győzelemmel hangoltak a hétközi mérkőzésre, miután 3–1-re legyőzték a Loki Focisulit, ezzel négy pontnyira eltávolodtak a 12. helyen álló DASE gárdájától.

Az első félidőt meglehetősen pontatlan játékkal kezdte csapatunk. Védekezésben különösen sokat hibáztunk, ezt pedig ki is használták a hazaiak, és tíz perc elteltével megszerezték a vezetést. Ezt követően viszont magukra találtak az agráros fialatok, előbb Marozsán góljával egyenlítettek, majd Tőkei találatával két perccel később sikerült megfordítani a mérkőzést. A játékrész második felében több veszélyes támadást is vezetett a DASE, ám egy szabadrúgásból kiegyenlített a Cigánd, így döntetlen állásnál vonultak pihenőre a felek.

A második félidőt a cigándiak kezdték jobban, újra megszerezték a vezetést, és hiába jutottunk többször is ígéretes helyről szabadrúgáshoz, azokból nem sikerült eltalálni a kaput. Az újabb hazai gólokra már nem tudott válaszolni a Köstner-csapat, így 5–2-es debreceni vereséggel ért véget az összecsapás.

Regionális U19-es bajnokság, 13. forduló

Cigánd SE–DASE 5–2 (2–2)

DASE: Deák – Marozsán, Gönczör, Jakab, Tőkei, Fülep, Csukodi (Kő, 65.), Nagy P., Marsa, Boros, Kovács Á.

Edző: Köstner Tamás

Gólszerzők: Marozsán (38.), Tőkei (40.)

Köstner Tamás: A végeredmény nem tükrözi a látottakat, ez egy teljesen egál mérkőzés volt, melynek végén sajnos újfent mi jöttünk ki rosszabbul. Nagyon dekoncentráltan és pontatlanul kezdtünk, sok hibával játszottunk. Aztán összekapták magukat a fiúk, sikerült fordítani is, de a végén mintha nem hittük volna el, hogy le tudjuk győzni az ellenfelet, így a hazaiak végül fölénk kerekedtek.