DASE: Villanyfényes kupaderbi a bajnoki éllovas ellen

A lehető legnehezebb ellenfelet kapta a DASE felnőttcsapata a Megyei Kupában, Kovács Miklós tanítványai kedd este a megyei I. osztály listavezetőjét, a Hajdúszoboszlót látják vendégül a DEAC SportCampuson.

A héten elrajtol a Hajdú-Bihar Megyei Kupa, ami a 2021/2022-es Magyar Kupa megyei selejtezője is egyben. Az 1. fordulóban nyolc csapat kapcsolódik be a küzdelmekbe, a Hajdúsámson a Kabával, a Tiszacsege a Püspökladánnyal, a Nádudvar a Nyíradonnyal, a DASE pedig a Hajdúszoboszlóval találkozik.

A DASE felnőttcsapatára valódi erőfelmérő vár, ugyanis a megyei I. osztály éllovasa látogat a cívisvárosba. Az Aqua General Hajdúszoboszló a bajnokságban 23 mérkőzéséből két kivételével mindet megnyerte, így hét pontos előnnyel vezet a második helyen álló Sárrétudvari előtt. A mieink a hetedik helyen állnak a megyei élvonalban, a két csapat őszi bajnokiján háromgólos szoboszlói siker született, másodjára pedig május első napján találkoznak majd a felek.

A riválisok kedd este még a Megyei Kupában lépnek pályára egymás ellen, a tét pedig a presztízsen kívül nem kisebb, mint a jövő évi Magyar Kupában való indulás joga. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén nincs hosszabbítás, azonnal büntetőrúgások következnek. A bajnoki tabella és az erőviszonyok alapján a vendég Hajdúszoboszló az esélyes, ám ahogy mondani szokás, a kupában bármi megtörténhet, szervezett védekezéssel és hatékony, gyors ellentámadásokkal akár meglepetést is okozhatnak Kovács Miklós tanítványai.

Megyei Kupa, 1. forduló

DASE–Aqua General HSE

04.20. 19:00, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sportpálya

Fotó: Égerházi Péter