DEAC leány U19: Éles Réka mesternégyessel vezette győzelemre csapatát

Gólokban gazdag mérkőzésen nyert korosztályos lánycsapatunk vasárnap, a Diósgyőr otthonában.

Fontos mérkőzés várt André Antónia tanítványaira, mivel a rivális Kazincbarcika kikapott szombaton a Nyíregyházától, egy győzelemmel felléphettek volna a dobogó harmadik fokára, egy pontra megközelítve a szabolcsiakat. Ehhez nyerni kellett a Diósgyőr ellen, ami ősszel már sikerült a lányoknak.

Nem indult jól számunkra a mérkőzés, már az 5. percben megszerezték a vezetést a hazaiak. Szerencsére a lányok nem estek pánikba, fokozatosan átvéve a játék irányítását, bő negyedóra elteltével előbb Balogh Mercédesz révén egyenlítettek, majd négy perc múlva Éles Réka góljával fordítottak. Csapatunk irányította a játékot, bár a borsodiak időnként próbálkoztak támadásépítéssel, de a védelem stabilan állt a lábán. A 44. percben Veres Lili is beköszönt, így a mieink megnyugtató előnnyel várhatták a folytatást.

A második félidő hasonlóan kezdődött, mint az első, a DVTK az 50. percben betalált, ezzel visszajött a meccsbe. Egyenlítési reményeiket Éles Réka hamar eloszlatta, négy minutum múlva visszaállította a háromgólos különbséget, majd a 65. percben ismét bevette a hazai kaput. A vendéglátók próbáltak közelebb zárkózni, ezen törekvésüket siker koronázta, ismét sikerült szépíteniük. Éles Réka ezt nem hagyta szó nélkül, a 86. percben negyedik gólját jegyezhette, beállítva a 6–3-as végeredményt. Győzelmével fellépett a dobogóra csapatunk, s ha behúzzák lányaink a Nyírség elleni találkozót, bajnoki ezüsttel zárhatják az idei sorozatot.

Leány U19 Észak-keleti csoport, 13. forduló

DVTK–DEAC 3–6 (1–3)

DEAC: Oláh – Fekésházy, Keczán, Balogh I. M., Veres, Éles, Ferenczi, Katona, Papp B., Balogh II. M. (Molnár, 80.), Zelei

Edző: André Antónia

Gólszerzők: Balogh I. M. (17.), Éles (21., 54., 65., 86.), Veres (44.)

André Antónia: Álmosan kezdtük a mérkőzést, nagyon korán hátrányba kerültünk, de mondtam a lányoknak, nincs gond, van még idő javítani. Sikerült két góllal válaszolnunk, majd a félidő vége előtt megnyugtató előnyre tettünk szert. A második játékrészben két gólt kaptunk, de hárommal reagáltunk. Összességében megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, s bár időnként kapkodó volt a játékunk, a győzelmünk nem forgott veszélyben. Egészen más játékrendszerben játszottunk, mint korábban, 3-4-3-as hadrendre váltottunk, de a lányok egészen jól alkalmazkodtak hozzá, melyre lehet alapozni a jövőben. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Fotó: Égerházi Péter